Kurtasjefri aksjehandel på Oslo Børs

Aksjehandel på Oslo Børs

Oslo Børs ble åpnet i 1818 som den første norske børsen. I tiden etter dette ble det også åpnet lokale børser i byer som Stavanger, Bergen og Kristiansand. Etter andre verdenskrig ble de lokalene børsene nedlagt. Børsen i Oslo sto dermed igjen som eneste børs i Norge. I 2019 ble Oslo Børs en del av EuroNext.

Aksjer notert på Oslo Børs

Kjøpe BW LPG aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser anbefalinger kursutvikling
Kjøpe Golden Ocean Group aksjer uten kurtasje kursmål anbefalinger tekniske analyse kursutvikling baltic dry index
Kjøpe Scatec aksjer uten kurtasje investere kursmål kursutvikling tekniske analyser anbefalinger tips
Kjøpe Yara aksjer uten kurtasje kursmål tekniske analyser anbefalinger tips kursutvikling investere
Kjøpe Sparebank 1 SMN aksje CFD uten kurtasje tekniske analyser kursmål anbefalinger tips
Kjøpe DNB aksjer uten kurtasje kursmål kursutvikling tekniske analyser anbefalinger tips
Kjøpe Nordic Semiconductor aksjer uten kurtasje kursmål anbefaling tekniske analyser tips kursutvikling
Kjøpe Rec Silicon aksjer uten kurtasje kursmål anbefaling tekniske analyser kursutvikling
Kjøpe Nordic Nanovector aksjer uten kurtasje investere anbefaling kursmål tekniske analyser tips
Kjøpe Tomra aksjer uten kurtasje kursmål anbefaling tips tekniske analyser
Kjøpe Telenor aksjer uten kurtasje anbefaling aksjetips kursmål tekniske analyser
Kjøpe SalMar aksjer uten kurtasje kursmål anbefaling tips tekniske analyser
kjøpe mowi aksjer uten kurtasje kursmål tekniske analyser anbefalinger kursutvikling
Kjøpe Equinor aksjer uten kurtasje kursmål anbefaling tips tekniske analyser
Kjøpe Norwegian Air Shuttle aksjer uten kurtasje kursmål anbefaling tips tekniske analyser
Kjøpe Subsea 7 aksjer uten kurtasje kursmål anbefalinger kursutvikling tips aksje
Kjøpe Orkla aksjer uten kurtasje kursutvikling tekniske analyser kursmål anbefalinger tips
Kjøpe PGS aksjer uten kurtasje kursutvikling kursmål tekniske analyser anbefalinger
Kjøpe Aker Solutions aksjer uten kurtasje kursutvikling kursmål tekniske analyser anbefalinger
Kjøpe Nel aksjer uten kurtasje teknisk analyse kursmål anbefaling kursutvikling

Kurtasjefri aksjehandel på Oslo Børs

Det er slett ikke vanskelig å kjøpe aksjer på Oslo Børs. Faktisk kan du gjøre dette gjennom de fleste norske banker så lenge de tilbyr aksjehandel. I tillegg finnes det også mange norske meglere å velge mellom. Begge disse metodene er både trygge og brukervennlige, men siden du må betale kurtasje hver gang du kjøper og selger aksjer kan det bli dyrt. Dette er grunnen til at vi bruker eToro når vi skal kjøpe aksjer på Oslo Børs. Dette er nemlig en nettmegler som tilbyr kurtasjefri aksjehandel.

eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i aksjer er også forsikret opptil 1 million euro. Dermed er eToro et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. Det minste innskuddet er på $200, noe som gjør at eToro er en god løsning for aksjehandel for nybegynnere. Med gratis realtidskurser og program for teknisk analyse passer eToro også for mer erfarne investorer og tradere. Du har også tilgang til over 2000 aksjer på 16 børser.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Slik kjøper du Oslo Børs aksjer – steg for steg

Når du skal investere i aksjer er det viktig å spre risikoen over flere investeringer. Dette kan du gjøre ved å kjøpe aksjer som driver i ulike sektorer eller geografiske områder. Siden du har tilgang til over 2000 aksjer notert på 16 børser på eToro ligger det meste til rette for at du skal kunne bygge opp en godt diversifisert portefølje. Her skal vi først og fremst vise deg hvordan du kan kjøpe aksjer på Oslo Børs uten kurtasje, men samme fremgangsmåte kan du også bruke til å investere i aksjer som er notert på andre børser. Normalt trenger du ikke mer enn et par minutter for å komme i gang med aksjeinvestering uten kurtasje på eToro.

1: Besøk eToro

Før du kan kjøpe Oslo Børs aksjer uten kurtasje må du registrere deg slik at du får en handelskonto på eToro. Det er gratis å åpne en konto, og du får tilgang til gratis realtidskurser og program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden slik at du kan registrere deg kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden har et enkelt design slik at du raskt får full oversikt, og både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk slik at du får en god brukeropplevelse.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte på registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto for å logge inn. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring med aksjer og investeringer blir kartlagt. Det er ingen minstekrav om kunnskap eller erfaring for å kjøpe aksjer uten kurtasje på Oslo Børs. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Med et minsteinnskudd på $200 eller i underkant av 2000 kr kan stort sett alle komme i gang med investeringer. På eToro er det også mulig å kjøpe fractional shares, noe som åpner opp for at flere kan investere i aksjer med høy kurs som for eksempel Google. Maks innskudd avhenger av betalingsmetode og går fra $5500 og oppover. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe aksjer på Oslo Børs kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte innskudd. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene inne på din eToro-konto.

4: Kjøp aksjer på Oslo Børs

For å kjøpe aksjer uten kurtasje på eToro må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter navnet eller tickeren på selskapet, og så trykke på knappen Handle i søkeresultatet. I søkeresultatet kan du også trykke på selskapslogoen dersom du vil lese mer om selskapet, se nøkkeltall og kursutvikling, eller lage tekniske analyser av aksjen.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere i fractional shares eller deler av en aksje, eller antallet hele aksjer du ønsker å kjøpe. Når du har oppgitt sum eller antall aksjer du vil ha kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge børsen er åpen. Dine aksjer notert på Oslo Børs vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra din investering.

Tekniske analyser av OBX

No shortCode found

Lag dine egne tekniske analyser av OBX

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

OBX indeks

Oslo Børs FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe aksjer på Oslo Børs?

Vi viser deg hvordan du kan kjøpe aksjer på Oslo Børs uten kurtasje. Du kan også bruke norske nettmeglere og banker som gir tilgang til aksjehandel. Du må da betale kurtasje hver gang du kjøper og selger aksjer, noe som kan bli dyrt.

Hvilke selskaper er notert på Oslo Børs?

Lenge har selskapene som er notert på Oslo Børs hatt en overvekt mot olje. Dette er i ferd med å endres. I dag finner du flere teknologiselskap, i tillegg har oppdrettselskap også blitt viktigere. Du kan se eksempler på selskap notert på Oslo Børs på vår side.

Hva er hovedindeksen på Oslo Børs?

Det er OBX som er hovedindeksen på Oslo Børs. De 25 mest omsatte aksjene på børsen inngår i indeksen. Selskapssammensetningen blir oppdatert tredje fredag i juni og i desember.

Hvor kan jeg se tekniske analyser av OBX indeksen?

Det er selvsagt populært å investere i selskapene som er en del av OBX. På vår side legger vi jevnlig ut tekniske analyser av OBX indeksen. Du kan også delta i våre kurs dersom du vil lære å lage dine egne tekniske analyser av OBX.