Kurtasjefri aksjehandel på SIX Swiss Exchange sveitsiske aksjer investere kjøp smi index

Aksjehandel på SIX Swiss Exchange

SIX Swiss Exchange ble etablert som Schweizer Börse i 1993 etter at børsene i Zürich, Genève og Bern slo seg sammen. Den sveitsiske børser var tidlig ute med elektroniske handler, noe som ble implementert i 1995. Hovedindeksen på børsen i Sveits er SMI, Swiss Market Index.

Aksjer notert på SIX Swiss Exchange

investere Kjøpe Swatch Group aksjer uten kurtasje kursmål tekniske analyser kursutvikling
investere Kjøpe Novartis aksjer uten kurtasje kursmål tekniske analyser kursutvikling
investere Kjøpe Sika aksjer uten kurtasje kursmål tekniske analyser kursutvikling
investere Kjøpe Roche Holding aksjer uten kurtasje kursmål tekniske analyser kursutvikling
Kjøpe Holcim aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe Barry Callebaut aksjer uten kurtasje investere kakao aksjer kursmål tekniske analyser anbefalinger kursutvikling
Kjøpe u-blox aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe Nestlé aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe Adecco Group aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe ABB aksjer uten kurtasje kursutvikling tekniske analyser kursmål anbefalinger

Kurtasjefri aksjehandel på SIX Swiss Exchange

Det kan være vanskelig å kjøpe sveitsiske aksjer gjennom norske meglere og banker. Listen over norske meglere og banker som lar deg handle på SIX Swiss Exchange er liten, og det er ofte slik at du må betale en høy kurtasje hver gang du kjøper og selger aksjer. Dermed kan det bli dyrt, og dette er en av grunnene til at vi normalt ikke anbefaler disse løsningene. Et godt alternativ vi ofte anbefaler er eToro som gir deg tilgang til kurtasjefri handel med over 2000 aksjer notert på 16 børser, og deriblant SIX Swiss Exchange.

eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i aksjer er også forsikret opptil 1 million euro. Dermed er eToro et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. Det minste innskuddet er på $200, noe som betyr at de aller fleste kan komme i gang med investeringer. Med gratis realtidskurser og program for teknisk analyse passer eToro også for mer erfarne investorer og tradere. Du har også tilgang til over 2000 aksjer på 16 børser.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Slik kjøper du SIX Swiss Exchange aksjer – steg for steg

Et godt aksjetips for nybegynnere er å spre risiko ved å investere i selskap som driver i ulike bransjer og geografiske områder. På eToro har du tilgang til 16 børser og mer enn 2000 aksjer, noe som betyr at det meste ligger til rette for at du skal kunne bygge opp en godt diversifisert portefølje. Her viser vi deg hvordan du kan investere i sveitsiske aksjer uten kurtasje. Samme fremgangsmåte kan du også bruke til å kjøpe aksjer på andre børser. Normalt trenger du bare noen få minutter for å komme i gang med kurtasjefri aksjehandel på eToro.

1: Besøk eToro

Før du kan kjøpe aksjer uten kurtasje på SIX Swiss Exchange må du registrere deg slik at du får en handelskonto på eToro. Det er gratis å åpne en konto, og du får tilgang til gratis realtidskurser og program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden slik at du kan registrere deg kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden har et enkelt design slik at du raskt får full oversikt, og både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk slik at du får en god brukeropplevelse.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte på registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto for å logge inn. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring med aksjer og investeringer blir kartlagt. Det er ingen minstekrav om kunnskap eller erfaring for å kjøpe aksjer uten kurtasje på SIX Swiss Exchange. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Med et minsteinnskudd på $200 eller i underkant av 2000 kr kan stort sett alle komme i gang med investeringer. På eToro er det også mulig å kjøpe fractional shares, noe som åpner opp for at flere kan investere i aksjer med høy kurs som for eksempel Barry Callebaut aksjen. Maks innskudd avhenger av betalingsmetode og går fra $5500 og oppover. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe aksjer på SIX Swiss Exchange kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte innskudd. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene inne på din eToro-konto.

4: Kjøp aksjer på SIX Swiss Exchange

For å kjøpe aksjer uten kurtasje på eToro må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter navnet eller tickeren på selskapet, og så trykke på knappen Handle i søkeresultatet. I søkeresultatet kan du også trykke på selskapslogoen dersom du vil lese mer om selskapet, se nøkkeltall og kursutvikling, eller lage tekniske analyser av aksjen.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere i fractional shares eller deler av en aksje, eller antallet hele aksjer du ønsker å kjøpe. Når du har oppgitt sum eller antall aksjer du vil ha kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge børsen er åpen. Dine aksjer notert på SIX Swiss Exchange vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra din investering.

Tekniske analyser av SMI

No shortCode found

Lag dine egne tekniske analyser av SMI

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

SMI Index

SIX Swiss Exchange FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe aksjer på SIX Swiss Exchange ?

Det er kun noen få norske meglere som gir deg tilgang til sveitsiske aksjer. De som gjør det tar ofte en høy kurtasje. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan spare penger ved å kjøpe sveitsiske aksjer uten kurtasje.

Hvilke selskaper er notert på SIX Swiss Exchange?

Det er mange store industriselskap notert på børsen i Sveits. I tillegg har du flere store banker. Ved å ha tilgang til sveitsiske aksjer kan du lage godt diversifiserte porteføljer. På vår side kan du se en liste med eksempler på sveitsiske aksjer notert på børsen i Zürich.

Hva er hovedindeksen på SIX Swiss Exchange?

Det er SMI eller Swiss Market Index som er hovedindeksen på den sveitsiske børsen. Denne børsen viser utviklingen til de 20 største industriselskapene notert på SIX Swiss Exchange. Selskapene utgjør omtrent 80 % av det sveitsiske aksjemarkedet.

Hvor kan jeg se tekniske analyser av SMI?

SMI er en indeks som inneholder mange industriselskap, noe som er interessante investeringer. Derfor er dette en indeks vi følger med på. Jevnlig legger vi ut tekniske analyser av SMI på vår side. Du kan også følge våre kurs i tekniske analyse dersom du vil lære å lage dine egne analyser.