Kjøpe ARK ETF uten kurtasje børsnoterte fond cathie wood disruptiv teknologi

ARK ETF

Her kan du se de viktigste dataene, få tekniske analyser og se hvordan du kan kjøpe ARK ETF.

ARK ETF-er

Kjøpe ARK ETF uten kurtasje

ARK Invest er et forvalterselskap som ble grunnlagt i 2014 av Cathie Wood. Pr februar 2021 hadde selskapet rundt 50 milliarder dollar under forvaltning, fordelt på 9 børsnoterte fond. Investeringsfokuset for de børsnoterte fondene er å kjøpe aksjer i selskaper som driver med utvikling av ny teknologi og disruptiv innovasjon. ARK Invest har som mål at aksjene de investerer i skal doble seg i verdi i løpet av 5 år.

De børsnoterte fondene som er forvaltet av ARK Invest er notert på New York Stock Exchange ARCA. Dermed må du bruke en megler eller bank som gir deg tilgang til de amerikanske børsene for å kunne investere i ETF fond fra ARK. Dette er noe de aller fleste tilbyr i dag. Selv om løsningene er trygge og brukervennlige pleier vi ikke å anbefale de siden de kan bli dyre da du må betale kurtasje hver gang du kjøper eller selger ETF-er. En løsning vi ofte anbefaler er eToro som tilbyr kurtasjefri handel med over 250 børsnoterte fond.

eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i ETF-er er også forsikret opptil 1 million euro. Dermed er eToro et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. Det minste innskuddet er på $200, noe som betyr at de aller fleste kan komme i gang med investeringer. Med gratis realtidskurser og program for teknisk analyse passer eToro også for mer erfarne investorer og tradere.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

Slik kjøper du ARK ETF – steg for steg

Det børsnoterte fond har til felles er at de fokuserer på vekstaksjer som utvikler ny teknologi. Dette fører til at fondene kan gi høy avkastning, samtidig som de har høy risiko. Selskaper som utvikler ny teknologi har ingen garanti for at teknologien skal bli en suksess. Dermed blir risikoen ved investering i disruptiv teknologi aksjer høy. Denne risikoen kan begrenses ved å investere i flere selskaper, for eksempel ved å kjøpe en ARK ETF. Her skal vi vise deg steg for steg hvordan du kjøper børsnoterte fond fra ARK ETF uten kurtasje. Normalt vil du bare trenge noen få minutter før du kan begynne å investere i ARK ETF.

1: Besøk eToro

Før du kan kjøpe ARK uten kurtasje må du registrere deg slik at du får en handelskonto på eToro. Det er gratis å åpne en konto, og du får tilgang til gratis realtidskurser og program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden slik at du kan registrere deg kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden har et enkelt design slik at du raskt får full oversikt, og både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk slik at du får en god brukeropplevelse.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte på registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto for å logge inn. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring med aksjer og investeringer blir kartlagt. Det er ingen minstekrav for å kjøpe ARK ETF uten kurtasje. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Med et minsteinnskudd på $200 eller i underkant av 2000 kr kan stort sett alle komme i gang med investeringer i børsnoterte fond. Maks innskudd avhenger av betalingsmetode og går fra $5500 og oppover. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe ARK ETF kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte innskudd. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene inne på din eToro-konto.

4: Kjøp ARK ETF

For å kjøpe ARK ETF uten kurtasje på eToro må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter navnet eller tickeren til det børsnoterte fondet, og så trykke på knappen Handle i søkeresultatet. I søkeresultatet kan du også trykke på fondslogoen dersom du vil lese mer om fondet, se nøkkeltall og kursutvikling, eller lage tekniske analyser av det børsnoterte fondet fra ARK.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere i fractional shares eller deler av en ETF, eller antallet hele ETF-er du ønsker å kjøpe. Når du har oppgitt sum eller antall andeler du vil ha kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge børsen er åpen. Dine andeler i ARK vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra din investering i ARK ETF.

ARK ETF FAQ

Hva er børsnoterte fond fra ARK?

Børsnoterte fond fra ARK er aktivt forvaltende fond som omsettes på børs på samme måte som vanlige aksjer. ETF-ene er notert på New York Stock Exchange ARCA. Ved å investere i ARK fond får du eksponering mot vekstselskaper som driver med disruptiv innovasjon.

Hvordan kan jeg kjøpe børsnoterte fond fra ARK?

ETF-ene fra ARK Invest er notert på New York Stock Exchange ARCA, så for å investere i disse må du ha tilgang til de amerikanske børsene. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan kjøpe børsnoterte fond fra ARK uten kurtasje.

Hvilker typer ARK ETF finnes det?

Det finnes i alt 9 forskjellige børsnoterte fond som er forvaltet av ARK Invest. Disse følger ulike strategier og investerer i forskjellige selskaper innenfor ulike sektorer. På vår side kan du se en liste over utvalgte børsnoterte fond fra ARK Invest.

Er ARK ETF en god investering?

Siden fondene til ARK Invest fokuserer på vekstselskap som utvikler ny teknologi og fokuserer på disruptiv innovasjon kan de gi høy avkastning. Samtidig er dette en type selskaper som har høy risiko. Du bør derfor bygge en godt diversifisert portefølje om du vurderer å kjøpe ARK ETF.