Kjøpe biotech ETF uten kurtasje investere biotek børsnoterte fond eksempler liste anbefalinger

Biotech ETF

Her kan du se de viktigste dataene, få tekniske analyser og se hvordan du kan kjøpe biotech ETF.

Biotech ETF-er

Kjøpe biotech ETF uten kurtasje

Bioteknologi går ut på å utvikle nye produkter ved å bruke mikroorganismer, planter eller dyr. Tidlige versjoner av bioteknologi er bruk av gjøre for å heve brød eller for å danne alkohol. Moderne eksempler er bakterier som spiser oljesøl, genterapi mot kreft og bruken av alginat i farmasøytisk industri. Mange selskaper innenfor biotek er oppstartsselskaper, og ofte er det høy risiko forbundet med investering i dem. Siden ETF-er gir deg god risikodiversifisering kan dette være en god tilnærming.

Det største utvalget av børsnoterte fond for bioteknologi finner du på de amerikanske børsene Nasdaq og New York Stock Exchange ARCA. Dermed trenger du en megler som gir deg tilgang til disse. Det er noe de aller fleste norske meglere og banker tilbyr. Løsningene er stort sett brukervennlige og ikke minst trygge. Men, de kan også være dyre siden du må betale kurtasje hver gang du kjøper eller selger et ETF fond. Et godt alternativ er eToro som tilbyr kurtasjefri handel med over 250 børsnoterte fond.

eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i ETF-er er også forsikret opptil 1 million euro. Dermed er eToro et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. Det minste innskuddet er på $200, noe som betyr at de aller fleste kan komme i gang med investeringer. Med gratis realtidskurser og program for teknisk analyse passer eToro også for mer erfarne investorer og tradere.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

Slik kjøper du biotech ETF – steg for steg

Investering i bioteknologi har høy risiko siden dette er selskaper som ofte er tidlig i oppstartsfasen. Dermed er det viktig å spre risikoen over flere selskaper. Ved å kjøpe et børsnotert fond får du eiendeler i flere selskaper, og dermed har du en god risikodiversifisering slik at du blir mindre utsatt for dårlige nyheter fra et selskap. Det kan også være en fordel å investere i andre sektorer for å spre risikoen ytterligere. Her skal vi vise deg hvordan du kan investere i biotech ETF uten kurtasje. Den samme metoden kan du bruke til å kjøpe ETF for andre sektorer. Normalt trenger du bare noen få minutter på å komme i gang med investeringer på eToro.

1: Besøk eToro

Før du kan kjøpe biotech ETF uten kurtasje må du registrere deg slik at du får en handelskonto på eToro. Det er gratis å åpne en konto, og du får tilgang til gratis realtidskurser og program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden slik at du kan registrere deg kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden har et enkelt design slik at du raskt får full oversikt, og både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk slik at du får en god brukeropplevelse.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte på registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto for å logge inn. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring med aksjer og investeringer blir kartlagt. Det er ingen minstekrav for å kjøpe biotech ETF uten kurtasje. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Med et minsteinnskudd på $200 eller i underkant av 2000 kr kan stort sett alle komme i gang med investeringer i børsnoterte fond. Maks innskudd avhenger av betalingsmetode og går fra $5500 og oppover. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe biotech ETF kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte innskudd. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene inne på din eToro-konto.

4: Kjøp biotech ETF

For å kjøpe ETF fond for biotech uten kurtasje på eToro må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter navnet eller tickeren, og så trykke på knappen Handle i søkeresultatet. I søkeresultatet kan du også trykke på fondslogoen dersom du vil lese mer om fondet, se nøkkeltall og kursutvikling, eller lage tekniske analyser av det børsnoterte fondet for biotech.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere i fractional shares eller deler av en ETF, eller antallet hele ETF-er du ønsker å kjøpe. Når du har oppgitt sum eller antall andeler du vil ha kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge børsen er åpen. Dine andeler i biotech fond vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra din investering i biotech ETF.

Biotech ETF FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe biotech ETF?

Biotech ETF finner du fleste av på New York Stock Exchange ARCA og Nasdaq, så for å investere i disse må du bruke en megler som gir deg tilgang til de amerikanske børsene. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan kjøpe biotech ETF uten kurtasje.

Hvilker typer biotech ETF finnes det?

Det finnes biotech ETF som fokuserer på selskaper i avgrensede geografiske områder, eller som fokuserer på en bestemt selskapsstørrelse som small cap, mid cap eller large cap. På vår side kan du se eksempler på ulike børsnoterte fond for bioteknologi.

Er biotech ETF en god investering?

Mange biotech selskaper er i tidlig oppstartsfase, noe som gjør at oppsiden kan være stor. Samtidig kan det være høy risiko ved å investere i bioteknologiselskaper. Derfor er det viktig å spre risikoen, noe du får gjort med et børsnotert fond.