anbefalte bøker om Bøker om aksjer og aksjehandel

Bøker om aksjer og aksjehandel

Vurderer du å begynne med investeringer er det viktig å ha nødvendig kunnskap. Kunnskap kan du faktisk ikke få nok av, men med gode bøker om aksjer og aksjehandel kommer du et godt stykke på vei til å bli en bedre investor.

Aksjekjøp og daytrading – Oddmund Grøtte

Svært mange drømmer om å leve av å kjøpe og selge aksjer. Det ser både enkelt og spennende ut, og det gir tilsynelatende gode muligheter for å bli rik i en fei. Sannheten er at de færreste lykkes med det.

Aksjekjøp og daytrading har som hensikt å hjelpe deg til å få sannsynlighetene litt mer på din side. Den tar for seg markedspsykologi og hvordan du kan utvikle metoder for å lykkes med aksjehandel. Boken tar for seg daytrading, risikohåndtering, og gir deg konkrete råd om trading-strategier. Boken går igjennom de vanligste tabbene investorer gjør, og viser deg hvordan du kan unngå disse best mulig. Denne boken er vår mest omfattende aksjebok. Den inneholder mer enn 600 sider med informasjon om hvordan du bedre kan lykkes i aksjemarkedet, og har vært en av våre absolutte bestselgere siden første utgaven kom i 2002.

I denne nye utgaven får du også et forord av Stig R. Myrseth. I årevis har han gitt råd om aksjer og investeringer. I dette forordet kommer han med sine tanker om hva som skal til for å lykkes som investor og kommer med konkrete investeringsråd. Forfatteren, Oddmund Grøtte, er utdannet siviløkonom og driver daglig med aksjetrading på fulltid.

aksjekjøp og daytrading lære bok bøker

Kjøp Aksjekjøp og daytrading på Norli

 • Stor utvalg i bøker om aksjer
 • Gode priser


Verdsettelse av aksjer – Ole Marius Thoresen

Verdsettelse av aksjer ble først utgitt i 2006 og ble en umiddelbar bestselger. Målsetningen var å fremstille et relativt komplisert tema på et enkelt vis. Boken besvarte spørsmålet: «Hvordan finner jeg verdien av en aksje som jeg vurderer å investere i?». En ny oppdatert utgave kom ut i 2011, etter finanskrisen, gikk dypere på noen kritiske verdsettelsestemaer og introduserte verdsettelse av totalmarkedet og verdibasert porteføljestyring.

Tredje utgave av Verdsettelse av aksjer er en betydelig oppgradering av de tidligere utgavene. Målsetningen er fremdeles å presentere nødvendige verktøy for å kunne gjøre fullverdige verdsettelser av aksjer, men boken presenterer nå mye mer data og empiriske analyser, samt går dypere på verdsettelsesteknikk. Denne utgaven inkluderer også omfattende makroanalyser for å vurdere fremtidige kontantstrømmer, avkastningskrav og totalmarkedsprising.

Mens de to tidligere utgavene konverterte amatørinvestorer til funksjonelle verdiinvestorer, gir denne boken erfarne aksjeinvestorer og verdsettere moderne spisskompetanse for henholdsvis verdiinvesteringer og verdsettelser av aksjer.

Verdsettelse av aksjer bok anbefalt

Kjøp Verdsettelse av aksjer på Norli

 • Stor utvalg i bøker om aksjer
 • Gode priser


Aksjeskolen – Finn Øystein Bergh

«Aksjeskolen» gir deg en grundig innføring i aksjer og børs, så du kan forstå hva som foregår i markedet og hvorfor. Boken er så lettfattelig at den er en glede å lese. Samtidig er den så dyptpløyende at også profesjonelle aktører har noe å lære.

«Aksjeskolen» gir deg både et innblikk og et dypdykk i alt som dreier seg om aksjemarkedet; fra vurdering av enkeltaksjer til mer generelle råd og tips. Her kan du lese om porteføljeteori, markedets psykologi, viktige nøkkeltall, snurrigheter i aksjemarkedet og risiko og avkastning på kort og lang sikt. Samt mye annet du kan ha nytte av å vite om du virkelig vil forstå aksjemarkedet og kanskje tjene penger på det.

Aksjeskolen er en kraftig revidert og fullstendig oppdatert utgave av salgssuksessen med samme navn som kom ut første gang i 1994.

aksjeskolen bok anbefaling

Kjøp Aksjeskolen på Norli

 • Stor utvalg i bøker om aksjer
 • Gode priser


Aksjer og aksjehandel – Stig Mikalsen

Aksjer og aksjehandel gir en grunnleggende og praktisk innføring i kjøp og salg av aksjer og ETP-er på Oslo Børs. Fra hvordan du oppretter en aksjekonto, til hvordan du finner vinneraksjer – denne boken gjennomgår alle de elementene som er nødvendige for å lykkes på børsen

Alle temaene i boken suppleres med en rekke praktiske råd og anbefalinger. Med mer enn 170 figurer og illustrasjoner er dette boken som viser hvordan selv privataktører med begrenset tid og kunnskap kan «slå markedet».
Aksjer og aksjehandel er lettlest og skrevet for alle som er interesserte i å handle aksjer, enten de er nybegynnere eller litt viderekomne. Boken egner seg også for studenter innenfor økonomi og finans.

bøker om aksjer og aksjehandel anbefalinger

Kjøp Aksjer og aksjehandel på Norli

 • Stor utvalg i bøker om aksjer
 • Gode priser


Aksjeanalyse på 1 – 2 – 3 – Ole Thoresen

Folk flest har en hektisk hverdag og de har ikke mye tid tilgjengelig til å vurdere investeringsmuligheter. Dessuten har de færreste den nødvendige utdannelsen og erfaring til å gjøre kompliserte analyser for egeninvesteringer av sparepenger.

Denne boken viser hvordan vanlige folk kan sette sammen en aksjeportefølje med stor oppside og akseptabel risiko i løpet av en uke, og dessuten avveie andre investeringsmuligheter. Metodikken, verktøyene og prinsippene som presenteres er uhyre enkle med praktiske analyseeksempler, og enhver person med god allmennkunnskap vil raskt kunne ta i bruk systemet til egne investeringer.

Boken presenterer de viktigste aspektene for analyse av makroøkonomi, bransjer, selskapsspesifikke faktorer, verdsettelse av aksjer, markedspsykologi og andre investeringsforhold. Dessuten gis det en god introduksjon til porteføljestyring og avveining mellom ulike klasser av investeringer.

Aksjeanalyse på 1-2-3 bok om investering anbefalt

Kjøp Aksjeanalyse på 1 – 2 – 3 på Norli

 • Stor utvalg i bøker om aksjer
 • Gode priser


One Up On Wall Street – Peter Lynch

In his timeless classic, America’s number one money manager and bestselling author, reveals the philosophy behind his spectacular record ‘think like an amateur’.

one up on wall street peter lynch bok om aksjehandel

Kjøp One Up On Wall Street på Norli

 • Stort utvalg i bøker om aksjer
 • Gode priser


The Intelligent Investor – Benjamin Graham

Uten tvil den beste bok om investeringer som noensinne er skrevet. Warren E. Buffett

Benjamin Grahams klassiske bestselger om verdi-investering har lært opp og inspirert hundretusener av mennesker over hele verden. Denne nyutgivelsen av Grahams uendrede tekst fra 1949 beskriver investeringsprinsippene slik han opprinnelig la dem frem – prinsipper som fortsatt står sin prøve mer enn 70 år etter at boken først kom ut. Tiden og markedsutviklingen har vist det sunne i Grahams grunnleggende strategier, og i dagens volatile marked er dette den viktigste boken du noen gang kommer til å lese om å ta de riktige beslutningene for å beskytte investeringene dine og få dem til å bli vellykket.

Benjamin Graham (1894-1976), verdiinvesteringens far, har vært en inspirasjon for mange av dagens mest fremgangsrike forretningsmennesker. Han har også skrevet Security Analysis og The Interpretation of Financial Statements.

the intelligent investor benjamin graham warren buffett

Kjøp The Intelligent Investor på Norli

 • Stor utvalg i bøker om aksjer
 • Gode priser