investere Kjøpe Centerenergo aksjer uten kurtasje

Centerenergo

Centroenergo eller Центренерго er en ukrainsk kraftprodusent som ble etablert i 1995, men som driver kraftverk som stammer fra 60- og 70-tallet. Selskapet står bak omtrent 15 % av den elektriske kraften som produseres i Ukraina. Aksjen er notert på PFTS Ukraine Stock Exchange med tickeren CEEN.UX.UA.

Kjøpe Centerenergo aksjer

Vi kjenner ikke til norske meglere og banker som gir deg muligheten til å kjøpe ukrainske aksjer, og dersom det er noen som gjør dette tar de nok en høy kurtasje. Det kan dermed bli dyrt å gå for denne løsningen. Et godt alternativ er Freedom24 som gir deg tilgang til handel med aksjer notert på børsen i Ukraina, PFTS Ukraine Stock Exchange med en kurtasje på 2 cent pr aksje.

Freedom24 er en nettmegler som er eid av selskapet Freedom Holdings Corp som er børsnotert på Nasdaq med tickeren FRHC. Nettmegleren har lisens fra Cyprus Securities and Exchange Commission, og i tillegg alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Med en investeringskonto på Freedom24 har du tilgang til børser i Europa, USA og Asia med mer enn 1000000 instrumenter åpne for investering.

Slik kjøper du Centerenergo aksjer – steg for steg

Selv om elektrisk kraft er en etterspurt vare er det høy risiko å investere i Centroenergo. Ukraina er en fremvoksende økonomi som opplever krig, og det vil derfor være viktig å spre risiko ved å investere i flere forskjellige selskap. På Freedom24 har du tilgang til handel med mer enn 1000000 aksjer, børsnoterte fond, opsjoner og obligasjoner. Det betyr at det aller meste ligger til rette for at du skal kunne bygge opp en godt diversifisert portefølje. Her viser vi deg hvordan du kan investere i Centerenergo aksjer. Samme fremgangsmåte kan du også bruke til å kjøpe aksjer på andre børser.

1: Besøk Freedom24

Før du kan kjøpe Centerenergo aksjer må du åpne en konto på Freedom24. Du kommer til nettsiden ved å trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til Freedom24. Nettsiden er kun tilgjengelig på engelsk. I tillegg til å kunne investere på børsen i Kyiv kan du også handle aksjer på flere børser i Europa, USA og Asia. Freedom24 gir også tilgang til børsnoteringer på børser i USA og Europa.

freedom24
  • Anbefalt nettmegler
  • Lav kurtasje
  • Aksjer, ETF, obligasjoner
  • Børsnoteringer
  • Godkjent av Finanstilsynet


Din egenkapital er utsatt for risiko.

2: Åpne konto

Når du er kommet til nettsiden kan du starte registreringen ved å trykke på knappen Sign up. Du får nå frem to felt hvor du kan fylle inn din mailadresse og et passord du ønsker å bruke til innloggingen.

På neste steg kan du velge landet du er skattepliktig til og skattenummeret ditt. Dette tilsvarer ditt personnummer. I tillegg må du krysse av for om du skatter til USA, og om du er i familie med en eksponert person som er rapporteringspliktig.

Neste steg går ut på å akseptere regler og vilkår for å bruke tjenesten til Freedom24. Her fyller du også inn ditt telefonnummer slik at du kan få tilsendt link for kontoverifisering.

Verifiser konto

Når du trykker på linken i SMSen du har fått tilsendt kan du ta et bilde av pass eller førerkort for å identifisere deg selv. Deretter må du laste opp et bilde av et adressebevis. Her kan du enten ta et bilde av en faktura som viser adressen din eller laste opp en kontoutskrift.

3: Gjør innskudd

Vil du bruke Freedom24 som en vanlig nettmegler for aksjehandel på den Centerenergo børsen kan du gjøre et mindre innskudd fra €10 og oppover. Det er et krav om at du har minst $2000 tilgjengelig som sikkerhet for å kunne delta i børsnoteringer, så dersom du først og fremst ønsker dette må du altså sette inn denne summen. Du vil motta 3 % rente PA for penger som står på din konto (D Account).

Du kan velge å gjøre innskudd med bankkort dersom du vil ha penger på konto med en gang. Det vil komme et gebyr på 2,5 % ved bruk av bankkort. Alternativt kan du bruke bankoverføring, men da kan det ta mellom 1 til 3 virkedager før du har penger på konto. Detaljer for overføringen finner du på din konto når du er logget inn. Minste innskudd er $10 med begge metodene.

4: Kjøp Centerenergo aksjer

Når du har fått penger på din konto kan du kjøpe Centerenergo aksjer. Gå til Web-terminal og velg European Stock Exchanges, og deretter Ukraine. Du kan nå lage en liste med de mest omsatte aksjene eller ukrainske aksjer som har trendet mest den siste tiden. Scroll deg så ned til du har funnet Centerenergo. Du kan også finne aksjen ved å søke etter tickeren CEEN.UX.UA.

Når du har funnet aksjen du ønsker å kjøpe må du starte en Secure Session. Dette gjør du ved å oppgi en kode som sendes til deg på SMS. Oppgi antallet Centerenergo aksjer du vil kjøpe og prisen du er villig til å gi. Trykk på Order Settings for å oppgi om du ønsker å bruke gearing, hvor lenge ordren skal vare og for å aktivere handler med et trykk. Dine ukrainske aksjer legges automatisk til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen.

Hvorfor vi anbefaler Freedom24 til å kjøpe aksjer i Centerenergo

Freedom24 er en nettmegler som er lite kjent i Norge, men vi tror at dette er noe som kommer til å bli endret. Nettmegleren har en nettside som er enkel å bruke, og i tillegg får du tilgang til et stort antall instrumenter notert på børser i Europa, USA og Asia. Dette gjør at Freedom24 passer like godt til nybegynnere som skal kjøpe sine første aksjer og erfarne tradere som hedger porteføljen med opsjoner.

  • 1000000 instrumenter
  • Aksjer, ETF, opsjoner, obligasjoner
  • Lav kurtasje
  • Børsnoteringer

Centerenergo FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe Centerenergo aksjer?

Siden Centerenergo er notert på FTPS Ukraine Stock Exchange kan det bli både vanskelig og dyrt å kjøpe aksjen gjennom norske meglere. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan spare penger ved å investere i Centerenergo aksjer med lav kurtasje.

Er Centerenergo aksjer en god investering?

Energi er en etterspurt vare, og Centroenergo har en stor andel av markedet i Ukraina. Det betyr at en investering i aksjen kan gi god avkastning, samtidig er risikoen høy. Vurderer du å investere i aksjen bør du ha en godt diversifisert portefølje.