Meny Lukk

CFD handel

CFD handel har blitt veldig utbredt blant norske daytradere, grunnen til det er at du med et enkelt instrument kan trade alt fra aksjer, råvarer, indekser og valuta. I tillegg gir det mulighet til å gjøre shorthandler.

aksjeskolen

CFD handel

Det er også flere andre gode grunner til å bruke CFD handel ved trading. Markedsplassene som tilbyr disse finansielle produktene er ofte store og internasjonale finansinstitusjoner. Det fører som regel til at du får tilgang til å trade CFDer på aksjer og indekser for nær sagt alle verdens børser og selskaper.

Hva er CFD?

En CFD er en Contract for Difference. På norsk kaller vi det for en differansekontrakt. CFDen er et sammensatt produkt som skal til størst mulig grad gi samme kursutvikling som det produktet det skal speile. Det vil si at dersom du har en CFD på Norsk Hydro, så vil en stigning i aksjekursen også føre til en tilsvarende stigning i CFDen.

Fordeler og ulemper med CFD

Vi har vært innom en del av fordelene som god markedstilgang og mulighet for shorthandel. I tillegg er det lave kostnader forbundet til kjøpe og salg av CFD. Dersom man er en aktiv daytrader er kostnader noe som er viktig å holde kontroll på, og det har ført til at mange tradere bruker CFD i sin daytrading. En annen fordel mange daytradere setter pris på er at CFD gir mulighet for gearing, noe som kan gi høyere avkastning. Men, samtidig øker dette risikoen og det kan føre til større tap. En ulempe med CFD er at du ikke eier for eksempel aksjen eller indeksen CFDen er en differensekontrakt for. For daytradere med kort tidshorisont er dette mindre viktig, men for langsiktige investorer er dette negativt.

Trade CFD

eToro er en av verdens beste markedsplasser for CFD trading og er en av markedsplassene vi i Aksjeskolen jevnlig bruker. Først og fremst får du tilgang til gratis realtidskurser på aksjer og indekser over store deler av verden, i tillegg til realtidskurser for valuta og råvarer. Sammen med dette får du også et program til teknisk analyse. Nettsiden er også tilgjengelig på norsk. For å åpne din konto trenger du bare følge disse stegene:

  • Gå til etoro.com
  • Åpne en gratis konto
  • Gjør innskudd og trade CFD

eToro er en multi-asset platform som tilbyr investering i både aksjer og kryptovaluta, i tillegg til CFD-trading.
Vennligst vær obs på at CFD er komplekse instrumenter og bringer med seg en høy risiko for å tape penger på grunn av belåning. 
62 % av retailinvestor tradingkontoer taper penger på CFD-trading med denne leverandøren.
Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape dine penger.
Kryptoinstrumenter er svært volatile og uregulerte investeringsprodukter. Det er ingen EU-investor beskyttelse.
Denne teksten er kun for informasjon og opplysning, og skal ikke bli sett på som et investeringsråd eller investeringsanbefaling.