hva er Exhaustion Gaps teknisk analyse aksjer trading

Exhaustion Gaps

Exhaustion Gaps er et plutselig fall i kursen etter en lengre periode med stigende aksjekurs. Ofte kommer Gapet fra et større skifte i etterspørsel eller tilbud av aksjen og signaliserer derfor et trendskifte.

exhaustion gap teknisk analyse
Charts fra TradingView.

Exhaustion Gaps

Når du skal finne Gaps, og dette gjelder også for Exhaustion Gaps, må du bruke et analyseprogram med candlesticks. Årsaken til dette er at et Gap oppstår når kursen faller kraftig uten at aksjen blir omsatt. I et program hvor du kun kan se kursen som en linje vil du ikke kunne oppdage disse. Et candlestick viser derimot dagens høyeste og laveste kursnivå, i tillegg til åpningskurs og sluttkurs. Dermed vil det være mulig å se Gaps på et slikt chart.

Et Exhaustion Gap oppstår på slutten av en stigende trend og er et signal om at denne trenden er i ferd med å bli avsluttet. Dette kommer av at potensielle kjøpere trekker seg unna, eller at det har kommet til så mange selgere at det ikke finnes nok kjøpere til å ta unna volumet. Dette gir et stort salgspress som fører til at aksjekursen gjør et stor hopp ned uten at aksjen blir omsatt før et lavere nivå. En vanlig brukt definisjon er at et Gap skal være et fall på 5 % eller mer.

Aksjehandel og Exhaustion Gaps

Man vet aldri når et Exhaustion Gap oppstår, og derfor er det umulig å trade selve Gapet. Men, det er vanlig å tolke Gapet som et signal om at vi står ovenfor et trendskifte. Det betyr at dette er et signal om at tiden kan være inne for å sikre gevinster etter å ha utnyttet en stigende trend, eller prøve å begrense tapet dersom man kom for sent inn i den stigende trenden. Siden det er et signal om trendskifte kan dette også utnyttes ved å innta en shortposisjon.

Teknisk analyseprogram

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Exhaustion Gaps FAQ

Hva er Exhaustion Gaps?

Et Exhaustion Gap er et plutselig og kraftig fall i kursen hvor aksjen ikke blir omsatt før den når et lavere nivå. Det er vanlig å tolke dette Gapet som oppstår i stigende trender som et signal om at vi får et trendskifte og at vi kan forvente oss fallende kurs fremover.

Hvordan kan jeg finne Exhaustion Gaps?

Når du skal finne et Exhaustion Gap må du ha et analyseprogram med candlesticks. På vår side kan du se hvilket analyseprogram vi anbefaler. Dette er et program som finnes i gratisversjon, men du kan prøve betalingsversjonen gratis i 30 dager.

Hvordan kan jeg trade aksjer med Exhaustion Gaps?

Et Exhaustion Gap signaliserer at den stigene trenden er i ferd med å bli avbrutt, og derfor er dette et salgssignal. Dermed kan dette være riktig tid for å sikre gevinster, begrense tap eller benytte sjansen til å shorte for å prøve å tjene på en fallende trend.