Kjøpe finans ETF uten kurtasje bank børsnotert fond forsikring

Finans ETF

Her kan du se de viktigste dataene, få tekniske analyser og se hvordan du kan kjøpe finans ETF.

Finans ETF-er

Kjøpe finans ETF uten kurtasje

Finans ETF investerer i selskaper som driver innenfor bank, forsikring, investeringer og forvaltning. Dette er selskaper som er regnet for å være tidligsykliske, i tillegg er det mange verdiaksjer som utbetaler gode utbytter. Børsnoterte fond som investerer i finansaksjer kan dekke brede indekser som dekker alt fra bank til forsikring, eller være smalere fond som investerer i banker i en bestemt region eller etter andre kriterier. Enkelte av de børsnoterte fondene for finans utbetaler også utbytte.

Som med de fleste andre typer børsnoterte fond finner du det største utvalget av ETF for finans på New York Stock Exchange ARCA. Dermed trenger du en handelsløsning som gir deg tilgang til handel med amerikanske aksjer. Dette er noe de aller fleste norske meglere og banker tilbyr, men siden du må betale kurtasje kan dette bli dyrt. Dette er en av grunnene til at vi anbefaler å bruke eToro som tilbyr kurtasjefri handel med over 250 børsnoterte fond.

eToro har et godt utvalg og lave kostnader, men dette er også et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. eToro er regulert av CySEC og har alle tillatelsene som trengs fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i børsnoterte fond er også forsikret opptil 1 million euro. Det minste innskuddet er på $200, noe som åpner opp for at flere kan begynne med investeringer. Med gratis realtidskurser og analyseprogram passer denne løsningen også for mer erfarne investorer og tradere.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

Slik kjøper du finans ETF – steg for steg

Designet av nettsiden til eToro er enkelt, noe som gir god brukervennlighet. Det tar ikke lang tid før du har full kontroll på alle de forskjellige funksjonene som er tilgjengelig. Her skal vi gå gjennom hvordan du kan kjøpe finans ETF uten kurtasje, og denne metoden kan også brukes til å kjøpe andre børsnoterte fond eller aksjer. I alt har du tilgang til 16 børser med over 2000 aksjer og mer enn 250 børsnoterte fond. På eToro har du også tilgang til fractional shares eller handel med deler av aksjer. Disse kjøpes på samme måte som vanlige aksjer.

1: Besøk eToro

Før du kan kjøpe finans ETF uten kurtasje må du være registrert på nettsiden. Det er gratis å registrere deg, og du får tilgang til gratis realtidskurser og et eget program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Med norsk nettside og kundeservice tilgjengelig kan du vente deg en god og trygg brukeropplevelse.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du begynne på registreringen. Det gjør du ved å trykke på Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken metode du vil ha for innlogging. Du kan enten lage deg et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto til innlogging. Når du har valgt metode og aktivert den er din konto registrert og du er logget inn.

Nå går du videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn personalia som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring og kunnskap om investering blir kartlagt. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke til innskudd og uttak.

3: Gjør innskudd

Det minste innskuddet er som nevnt på $200 eller i underkant av 2000 kr. Dette sammen med kurtasjefri handel og mulighet til å kjøpe fractional shares gjør eToro til et veldig godt alternativ for investering for nybegynnere. Maks innskudd går fra $5500 og oppover, avhengig av betalingsmetode. Vil du komme raskt i gang med investering i børsnoterte fond for finans kan du bruke betalingsmetodene med direkte overføringer. Disse er VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer og Trustly. Du kan også gjøre en bankoverføring, men med denne metoden kan det gå opptil 5 virkedager før pengene er overført til din eToro-konto.

4: Kjøp finans ETF

For å kjøpe børsnoterte fond som fokuserer på finans må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke på enten navnet eller tickeren til ETF-en, og så trykke på Handle i søkeresultatet. I søkeresultatet kan du også trykke på logoen til ETF-en for å få frem mer informasjon, oversikt over kursutviklingen og programmet for teknisk analyse.

I ordreskjemaet kan du enten skrive inn summen du vil investere eller antallet andeler du vil kjøpe. Etter å ha oppgitt sum eller antall aktiverer du din ordre ved å trykke på Åpne handel. Er børsen åpen vil din ordre blir utført med en gang. Dine andeler vil bli lagt til i din portefølje automatisk slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen på din investering.

Finans ETF FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe finans ETF?

Det beste utvalget av børsnoterte fond som investerer i finansforetak finner du på New York Stock Exchange ARCA. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan kjøpe finans ETF-er uten å betale kurtasje.

Hvilker typer finans ETF finnes det?

Det finnes børsnoterte fond som investerer i alle typer selskaper innenfor finanssektoren spredt over hele verden, til smale ETF-er som fokuserer på for eksempel banker som driver innenfor en bestemt region. I vår oversikt kan du se et utvalg av børsnoterte fond for finans.

Er finans ETF en god investering?

Banker og andre typer finansforetak kan ofte komme godt ut av perioder med stigende renter. Dermed kan også fondene som er investert i disse gi god avkastning. Det er også mange børsnoterte fond som investerer i finans som utbetaler utbytter årlig eller hvert kvartal.