Kjøpe fornybar energi ETF uten kurtasje børsfond ren energi kraft

Fornybar energi ETF

Her kan du se de viktigste dataene, få tekniske analyser og se hvordan du kan kjøpe fornybar energi ETF.

Fornybar energi ETF-er

Kjøpe fornybar energi ETF uten kurtasje

Det er forventet stor vekst i fornybar energi i årene som kommer, med store satsninger i viktige markeder som USA, EU og Kina. IEA la tidlig i 2021 frem en rapport hvor de anså solenergi som den store vekstvinneren, tett fulgt av vindkraft. Hvilken av disse sektorene som kommer til å gjøre det best er selvsagt vanskelig. Det betyr at et bredt energifond kan være en god investering. Det er også vanskelig å spå om det er Plug Power aksje eller NEL ASA aksjen som kommer til å bli store innenfor hydrogen, og her kan et smalere bransjefond være en god løsning. Det vil nemlig gi deg eksponering mot flere selskaper som driver med samme teknologi.

Å velge ut en fornybar energi ETF du vil investere i er ikke det eneste valget du bør gjøre en grundig vurdering av. Valg av megler er også viktig. De aller fleste børsnoterte fond for fornybar energi er notert på New York Stock Exchange ARCA, så de kan handles stort sett via alle meglere og banker, men velger du de norske alternativene kan det fort bli dyrt siden du da må betale kurtasje.

Kurtasje er en av grunnene til at vi som regel anbefaler eToro. Dette er en nettmegler som tilbyr kurtasjefri handel med over 250 ulike børsnoterte fond og mer enn 2000 aksjer på 16 av de viktigste børsene i verden. eToro er også et seriøst og trygt alternativ til norske meglere og banker. De har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet, og innskudd og investeringer i ETF-er og aksjer er forsikret opptil 1 million euro. Det minste innskuddet er på $200. Dermed kan de aller fleste komme i gang med investeringer i ETF for fornybar energi. Med gratis realtidskurser og analyseprogram kan også mer erfarne investorer og tradere bli fornøyde.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

Slik kjøper du fornybar energi ETF – steg for steg

Norske meglere og banker har brukervennlige løsninger, men som nevnt kan de bli dyre. eToro har kurtasjefri handel og derfor kommer de ofte godt ut i tester av billigste aksjehandel på nett. I tillegg har de også en veldig brukervennlig nettside. Som regel tar det kun noen få minutter fra du besøker nettsiden for første gang til du kan kjøpe børsnoterte fond for fornybar energi, andre ETF-er eller aksjer. Fremgangsmåten er den samme, uansett hva du vil kjøpe, så den vi skal gå gjennom nå kan du også bruke dersom du ønsker å investere i aksjer eller andre ETF-er.

1: Besøk eToro

Det aller første du må gjøre før du kan begynne med investeringer er å besøke nettsiden til eToro. Du kommer til den ved å trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden er som nevnt brukervennlig, så det tar ikke lang tid før du har full oversikt. Du har også norsk kundeservice, noe som gir deg en god brukeropplevelse dersom du har behov for hjelp med noe.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

2: Åpne konto

Når du har kommet til eToros nettside kan du begynne på registreringen. Det gjør du ved å trykke på Bli med nå slik at du åpner opp skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Alternativene er å skrive inn brukernavn, passord og mailadresse, eller koble eToro-kontoen din sammen med din Facebook- eller Google-konto. Etter at du har valgt metode for innlogging og aktivert denne er din konto registrert og du er logget inn.

For å gå videre i registreringen kan du nå trykke på Fullfør profil. Dette gjør at du får frem et skjema hvor du kan skrive inn personalia som nanv, fødseldato, adresse og telefonnummer. Det neste trinnet er å svare på noen spørsmål slik at din kunnskap og erfaring med investeringer blir kartlagt. Etter dette anbefaler vi at du gjennomfører kontoverifiseringen for å sikre kontoen din. Dette gjør du ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din og betalingsmetodene du vil bruke til innskudd og uttak.

3: Gjør innskudd

Med et minsteinnskudd på $200 eller i underkant av 2000 kr kan stort sett alle komme i gang med investeringer. På eToro er det også mulig å kjøpe fractional shares, noe som åpner opp for at flere kan investere i aksjer med høy kurs som for eksempel Google. Maks innskudd avhenger av betalingsmetode og går fra $5500 og oppover. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe fornybar energi ETF kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte innskudd. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene inne på din eToro-konto.

4: Kjøp fornybar energi ETF

Når du vil kjøpe fornybar energi ETF, andre typer ETF-er eller aksjer må du bruke søkefeltet øverst på skjermen. Her skriver du inn navnet på investeringen du vil ha, og trykke på Handle i søkeresultatet. Dette åpner opp ordreskjemaet. Trykker du deg inn på informasjonssiden kan du lese mer om fondet eller aksjen, se kursutviklingen og lage tekniske analyser.

I ordreskjemaet kan du oppgi summen du vil investere eller antallet andeler du vil kjøpe. Etter å ha gjort dette kan du gå videre ved å aktivere ordren. Dette gjøres ved å trykke på Åpne handel. Så lenge børsen er åpen vil ordren bli utført med en gang. Dine andeler legges så automatisk til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen på din investering.

Fornybar energi ETF FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe fornybar energi ETF?

Som de fleste andre typer børsnoterte fond er også de som fokuserer på fornybar energi som oftest notert på New York Stock Exchange ARCA. Dermed kan disse kjøpes nesten overalt. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan kjøpe fornybar energi fond uten å betale kurtasje.

Hvilker typer fornybar energi ETF finnes det?

Vi kan skille mellom brede indeksfond som dekker alt fra solenergi til batteriteknologi og smalere bransjefond som utelukkende investerer i solenergi eller for eksempel verdikjeden til lithium og batteriteknologi.

Er fornybar energi ETF en god investering?

Det er forventet kraftig vekst innenfor fornybar energi, og dersom dette skjer vil investering i børsnoterte fond for fornybar energi kunne gi god avkastning.