Kjøpe Global X ETF uten kurtasje anbefaling kursmål tips

Global X ETF

Her kan du se de viktigste dataene, få tekniske analyser og se hvordan du kan kjøpe Global X ETF.

Global X ETF-er

Kjøpe Global X ETF uten kurtasje

Global X er en amerikansk forvalter som ble grunnlagt i 2008. I 2018 ble forvalterselskapet kjøpt opp av Mirae Asset Global Investments. Global X forvalter rundt $30 milliarder fordelt på rundt 80 forskjellige produkter. De børsnoterte fondene fra Global X skiller seg ut ved å følge ulike tematiske strategier eller tradingstrategier. Det kan være fond som fokuserer på blant annet utbytte eller disruptive vekstselskaper.

Fondene som forvaltes av Global X er notert på New York Stock Exchange ARCA, og kan derfor kjøpes via de fleste norske meglere og banker som tilbyr aksjehandel. Dette er uten tvil brukervennlige og trygge løsninger. Men, vi pleier ikke å anbefale disse siden de kan bli dyre. Du må nemlig betale kurtasje hver gang du kjøper eller selger ETF-er.

eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i ETF-er er også forsikret opptil 1 million euro. Dermed er eToro et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. Det minste innskuddet er på $200, noe som betyr at de aller fleste kan komme i gang med investeringer. Med gratis realtidskurser og program for teknisk analyse passer eToro også for mer erfarne investorer og tradere.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

Slik kjøper du Global X ETF – steg for steg

Børsnoterte fond kan være gode investeringer siden de kan gi deg en god diversifisering på tvers av selskaper, sektorer og geografiske områder. Dette gjelder også for børsnoterte fond fra Global X. For eksempel kan du kjøpe utbytte ETF, sektorfond eller ETF-er som bruker strategier som Covered Call. Her skal vi vise deg steg for steg hvordan du kan investere i Global X fond. Den samme metoden kan også brukes til å investere i fond fra andre forvaltere eller aksjer. Normalt trenger du bare noen få minutter på å komme i gang med investering i Global X fond.

1: Besøk eToro

Før du kan kjøpe Global X ETF uten kurtasje må du registrere deg slik at du får en handelskonto på eToro. Det er gratis å åpne en konto, og du får tilgang til gratis realtidskurser og program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden slik at du kan registrere deg kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden har et enkelt design slik at du raskt får full oversikt, og både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk slik at du får en god brukeropplevelse.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte på registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto for å logge inn. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring med aksjer og investeringer blir kartlagt. Det er ingen minstekrav for å kjøpe børsnoterte fond fra Global X uten kurtasje. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Med et minsteinnskudd på $200 eller i underkant av 2000 kr kan stort sett alle komme i gang med investeringer i børsnoterte fond. Maks innskudd avhenger av betalingsmetode og går fra $5500 og oppover. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe Global X ETF kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte innskudd. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene inne på din eToro-konto.

4: Kjøp Global X ETF

For å kjøpe Global X ETF uten kurtasje på eToro må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter navn eller tickeren, og så trykke på knappen Handle i søkeresultatet. I søkeresultatet kan du også trykke på fondslogoen dersom du vil lese mer om fondet, se nøkkeltall og kursutvikling, eller lage tekniske analyser av det børsnoterte fondet fra Global X.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere i fractional shares eller deler av en ETF, eller antallet hele ETF-er du ønsker å kjøpe. Når du har oppgitt sum eller antall andeler du vil ha kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge børsen er åpen. Dine andeler i Global X fond vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra din investering i Global X ETF.

Global X ETF FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe Global X ETF?

ETF-ene til Global X er notert på New York Stock Exchange ARCA. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan investere i børsnoterte fond uten kurtasje fra Global X. Samme fremgangsmåte kan også brukes til å kjøpe andre børsnoterte fond eller aksjer.

Hvilker typer Global X ETF finnes det?

De børsnoterte fondene til Global X er aktivt forvaltet. Antallet ETF-er er stort. Blant de mest populære har du ETF-er som fokuserer på utbytte eller selskaper som driver med disruptiv innovasjon.

Er Global X ETF en god investering?

Det finnes børsnoterte fond fra Global X som passer inn i de fleste porteføljer. Et av de mest populære investerer i selskaper som utvinner lithium eller utvikler batteriteknologi. Et annet eksempel investerer i utbytteaksjer. Global X har flere børsnoterte fond som kan gi god avkastning.