kjøpe Gull ETF børsnotert fond i norge uten kurtasje investere gullbarre

Gull ETF

Her kan du se de viktigste dataene, få tekniske analyser og se hvordan du kan kjøpe gull ETF.

Gull ETF-er

Kjøpe gull ETF uten kurtasje

Å investere i gull er ansett for å være en god beskyttelse mot inflasjon. Å kjøpe rent gull fører til mange kostnader. Først og fremst må du betale en høy pris for selve gullet, og det kommer også høye transaksjonskostnader. På toppen må du også betale 25 % moms. Deretter må du lagre gullet på en trygg måte. Dette gjør at børsnoterte fond som investerer i gull kan være en god løsning for mange. De fleste gull ETF-er er notert på New York Stock Exchange ARCA, og er dermed lett tilgjengelige. De kan kjøpes gjennom norske meglere og banker, men siden disse tar en høy kurtasje kan det bli dyrt. Derfor pleier vi å anbefale å bruke eToro siden dette er en nettmegler som tilbyr kurtasjefri handel med over 250 ETF-er.

I tillegg til å tilby kurtasjefri handel i over 250 ETF-er, tilbyr de også kurtasjefri handel med mer enn 2000 aksjer fra 16 av de viktigste børsene i verden. eToro er også et trygt og sikkert alternativ til norske meglere og banker. De har alle de nødvendige tillatelsene fra det norske Finanstilsynet, og alle innskudd og investeringer er forsikret opptil 1 million euro. De aller fleste kan komme i gang med investeringer på eToro siden det minste innskuddet er på $200, noe som gjør dette til et godt valg for nybegynnere. Med gratis realtidskurser og analyseprogram passer eToro også for mer erfarne tradere og investorer.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

Slik kjøper du gull ETF – steg for steg

eToro har en veldig brukervennlig side, noe som gjør at selv nybegynnere kan komme raskt i gang med å investere i gull ETF. Samtidig har de også funksjoner som er avanserte nok til at erfarne investorer kan like denne tjenesten. Med over 250 ulike ETF-er å investere i kan du også spre risikoen. Fremgangsmåten for å investere i andre ETF eller aksjer er den samme som for å kjøpe gull ETF som vi skal gå gjennom her. Som regel tar det bare noen få minutter fra du begynner på registreringen til du kan gjøre dine første kurtasjefrie investeringer.

1: Besøk eToro

Før du kan begynne å investere i gull ETF uten å betale kurtasje på eToro må du åpne en konto hos dem, og derfor må du gå til eToros nettside. Du kommer deg dit raskt ved å trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk, og det gir deg en god brukeropplevelse. Nettsiden er også brukervennlig med sitt enkle design som gir deg god oversikt over alle de ulike funksjonene som er tilgjengelig.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du begynne å registrere din konto. Det gjør du ved å trykke på knappen hvor det står Bli med nå slik at du åpner skjemaet hvor du kan velge hvordan du vil logge inn på din konto. Du kan enten velge innlogging med brukernavn, passord og mailadresse, eller bruke din Facebook- eller Google-konto. Når du har valgt metode og aktivert den er din konto registrert og du er logget inn på den. Dermed er det bare å fullføre registreringen før du kan kjøpe gull ETF uten kurtasje.

Trykk på Fullfør profil slik at du åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Neste trinn er å svare på noen spørsmål for å kartlegge din erfaring og kunnskap om investeringer. Helt til slutt anbefaler vi å verifisere kontoen din for å øke sikkerheten. Det gjør du ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din og betalingsmetodene du vil bruke til innskudd og uttak fra din eToro-konto.

3: Gjør innskudd

Når din konto er ferdig registrert kan du gjøre innskudd for å kjøpe gull ETF. Det minste innskuddet er som nevnt $200, noe som er i underkant av 2000 kr. Maks innskudd går fra $5500 og oppover. Dersom du vil komme raskest i gang med å investere i børsnoterte fond for gull anbefaler vi å gjøre innskudd med VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte overføringer. Bankoverføring er også tilgjengelig, men gjør du innskudd med denne metoden kan det gå opptil 5 virkedager før pengene er fremme på dine eToro-konto

4: Kjøp gull ETF

Når du har valgt deg ut hvilket børsnotert fond eller aksje du vil kjøpe må du åpne ordreskjemaet som er på informasjonssiden til instrumentet. Du kommer til den siden ved å bruke søkefunksjonen øverst på siden til å søke på enten navnet eller tickeren til instrumentet du vil kjøpe, og deretter trykke på søkeresultatet. På denne siden finner du innlegg om ETF-en, kursoversikt og analyseprogrammet. Du åpner ordreskjemaet ved å trykke på Handle.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere i fractional shares eller antallet andeler du vil kjøpe i det børsnoterte fondet. Når du har gjort dette aktiverer du ordren din ved å trykke på Åpne handel. Så lenge børsen er åpen blir ordren din utført med en gang, og dine andeler blir lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen.

Gull ETF FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe gull ETF?

De aller fleste børsnoterte fond som investerer direkte i gull eller derivater er notert på New York Stock Exchange ARCA. På vår side kan du se hvordan du kan kjøpe gull ETF uten å betale kurtasje. Dermed kan du spare penger som du heller kan investere i børsnoterte fond som kjøper gull.

Hvilker typer gull ETF finnes det?

Det finnes mange forskjellige børsnoterte fond som investerer i gull. Fondene kan enten investere direkte i råvaren gull eller i derivater. Det finnes også ETF-er som investerer i gruveselskaper som utvinner gull. På vår side fokuserer vi på ETF-er som investerer i råvaren gull.

Er gull ETF en god investering?

Gull er ansett for å være en god beskyttelse mot både uro på børsen og inflasjon. Kursen til gull går i trender, og treffer du trenden riktig kan gull gi god avkastning. Det betyr også at børsnoterte fond som gir deg eksponering mot gull kan gi deg god avkastning på din gull investering.