kjøpe Indeks ETF uten kurtasje børsnoterte fond indeksfond

Indeks ETF

Her kan du se de viktigste dataene, få tekniske analyser og se hvordan du kan kjøpe indeks ETF.

Indeks ETF-er

Kjøpe indeks ETF uten kurtasje

Børsnoterte indeksfond gir mange og varierte investeringsmuligheter. Blant de mest populære indeks ETF-ene finner vi QQQ og SPY som følger Nasdaq100 og S&P500. En av de viktigste fordelene ved å investere i et indeksfond som er notert på børs vs et vanlig indeksfond er nettopp at ETF-en omsettes på samme måte som vanlige aksjer. Dette åpner opp for at det er lettere å selge seg ut til kjent kurs. Videre er det også ofte lavere kostnader ved å investere i indeks ETF fremfor vanlige indeksfond.

I de aller fleste tilfeller er indeks ETF-ene notert på New York Stock Exchange ARCA, og det betyr at tilgangen på disse er god. De kan kjøpes via de aller fleste norske meglere og i nettbanker hvor du har tilgang til aksjehandel. Dette er brukervennlige løsninger, men vår erfaring er at norske meglere og banker tar seg godt betalt med høy kurtasje for handel på de amerikanske børsene. Det er en av grunnene til at vi ikke pleier å anbefale disse løsningene. Et godt alternativ er eToro som tilbyr kurtasjefri handel med over 250 børsnoterte fond.

eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra Finanstilsynet i Norge. Videre er alle innskudd og plasseringer i børsnoterte fond forsikret opptil 1 million euro. Dermed er eToro et trygt og seriøst alternativ til de norske meglerne og bankene. Med et minsteinnskudd på $200 og kurtasjefri handel åpner de opp for at flere kan begynne å spare i børsnoterte indeksfond. Som kunde får du gratis realtidskurser og analyseprogram, og dermed er eToro også et godt alternativ for mer erfarne investorer og tradere.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

Slik kjøper du indeks ETF – steg for steg

eToro har en brukervennlig side som det ikke tar lang tid å venne seg til. Samtidig har de også funksjoner som gjør det til en avansert side for aksjehandel på nett. Her skal vi gå gjennom fremgangsmåten for å kjøpe indeks ETF-er, og siden disse er notert på børs kan denne fremgangsmåten også brukes til å kjøpe aksjer uten kurtasje. Normalt tar det kun noen få minutter fra du begynner på registreringen av konto til du kan kjøpe børsnoterte indeksfond eller aksjer uten kurtasje.

1: Besøk eToro

Når du skal kjøpe børsnoterte indeksfond uten kurtasje må du aller først registrere deg på eToro. Selve registreringen koster ingenting, og du får som nevnt også gratis realtidskurser. For å komme til nettsiden kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Med både nettside og kundeservice tilgjengelig på norsk kan du forvente deg en god brukeropplevelse.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte registreringen ved å trykke på Bli med nå. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan velge hvilken metode du vil bruke for innlogging på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller du kan bruke din Facebook- eller Google-konto til innloggingen. Når du har valgt metode og aktivert den er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil slik at du får frem skjemaet hvor du kan fylle inn personalia som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Så må du svare på noen spørsmål slik at din kunnskap og erfaring med investeringer blir kartlagt. Til slutt bør du verifisere din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke til innskudd og uttak fra din eToro-konto.

3: Gjør innskudd

Det minste innskuddet er som nevnt $200 eller rett under 2000 kr. Maks innskudd avhenger av betalingsmetode og går fra $5500 og oppover. Vil du komme raskt i gang med investering i børsnoterte indeksfond kan du gjøre innskudd med en metode som har direkte overføring. Det er VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring, men med denne metoden kan det gå opptil 5 virkedager før innskuddet er fremme på din eToro-konto.

4: Kjøp indeks ETF

Når du skal kjøpe børsnotrete indeksfond må du bruke ordreskjemaet. Dette åpner du ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke på navnet eller tickeren til ETF-en, og så trykke på Handle i søkeresultatet. Trykker du derimot på logoen til det børsnoterte fondet får du frem informasjon om dette, oversikt over kursutvikling og programmet for tekniske analyser.

I ordreskjemaet kan du enten skrive inn summen du vil investere i det børsnoterte indeksfondet, du trenger nemlig ikke å kjøpe en hel andel, eller antallet hele andeler du vil ha. Etter at du har skrevet inn sum eller antall aktiverer du din ordre ved å trykke på Åpne handel. Så lenge børsen ETF-en er notert på er åpen vil din ordre bli utført med en gang. Dine fondsandeler legges så automatisk til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutvikling og avkastning.

Indeks ETF FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe indeks ETF?

De fleste indeks ETF-er er notert på New York Stock Exchange ARCA og du må derfor ha tilgang til de amerikanske børsene for å kunne investere i børsnoterte indeksfond. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan kjøpe indeks ETF uten kurtasje.

Hvilker typer indeks ETF finnes det?

Det finnes et veldig stort antall forskjellige børsnoterte indeksfond. Disse kan dekke brede indekser for den økonomiske utviklingen i hele verden, til børsindekser som S&P500 og OBX, videre til smalere indekser som oljeservice.

Er indeks ETF en god investering?

Børsnoterte indeksfond kan være gode investeringer, og de gir ofte en god risikodiversifisering. Det gjør at disse passer veldig godt til investorer som ønsker å få en stabil avkastning. Det finnes også flere børsnoterte indeksfond som utbetaler utbytte.