investere kjøpe iShares Global Clean Energy ETF børsnotert fond fornybar grønt anbefaling tips

iShares Global Clean Energy ETF

Her kan du se de viktigste dataene, få tekniske analyser og se hvordan du kan kjøpe iShares Global Clean Energy ETF.

iShares Global Clean Energy kursutvikling

Teknisk analyse av iShares Global Clean Energy ETF


Lag din egen tekniske analyse av iShares Global Clean Energy

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kjøpe iShares Global Clean Energy ETF uten kurtasje

iShares Global Clean Energy er et børsnotert fond som investerer i selskaper som produserer energi fra fornybare energikilder som sol, vind og andre fornybare energikilder. Det børsnoterte fondet har S&P Global Clean Energy Index som referanseindeks. Blant de største investeringene finner du blant annet Vestas Wind Systems, Enphase Energy, Ørsted og Plug Power. ETF-en utbetaler halvårlige utbytter. Den årlige forvalteravgiften er på 0,42 %.

Det er vanlig at norske banker gir deg tilgang til de amerikanske børsene, noe som betyr at du kan kjøpe børsnoterte fond gjennom disse. Selv om dette er både trygge og brukervennlige løsninger pleier vi ikke å anbefale disse. En av grunnene er at de kan bli dyre siden du må betale kurtasje hver gang du kjøper eller selger ETF-er. eToro er et godt alternativ som gir deg tilgang til kurtasjefri handel med mer enn 250 børsnoterte fond.

eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i børsnoterte fond er også forsikret opptil 1 million euro. Dermed er eToro et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. Det minste innskuddet er på $200, noe som betyr at de aller fleste kan komme i gang med investeringer. Med gratis realtidskurser og program for teknisk analyse passer eToro også for mer erfarne investorer og tradere.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

Slik kjøper du iShares Global Clean Energy ETF – steg for steg

En viktig fordel med børsnoterte fond er at du får spredd risikoen over flere selskap. Det kan være en stor fordel når du investerer i fornybar energi aksjer. Dette er ofte vekstaksjer, noe som betyr at selskapsrisikoen kan være høy, men ved å spre investeringen over flere selskap får du denne balansert. Videre bør du også vurdere å spre risiko ved å investere i andre sektorer og over flere land. På eToro har du tilgang til kurtasjefri handel med over 250 børsnoterte fond. Dermed ligger det meste til rette for at du skal kunne bygge opp en godt diversifisert portefølje. Her viser vi deg hvordan du kan kjøpe ICLN ETF uten kurtasje. Samme fremgangsmåte kan du også bruke til å investere i andre børsnoterte fond.

1: Besøk eToro

Før du kan kjøpe iShares Global Clean Energy ETF uten kurtasje må du registrere deg slik at du får en handelskonto på eToro. Det er gratis å åpne en konto, og du får tilgang til gratis realtidskurser og program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden slik at du kan registrere deg kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden har et enkelt design slik at du raskt får full oversikt, og både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk slik at du får en god brukeropplevelse.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte på registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto for å logge inn. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring med aksjer og investeringer blir kartlagt. Det er ingen minstekrav for å kjøpe iShares Global Clean Energy ETF uten kurtasje. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Med et minsteinnskudd på $200 eller i underkant av 2000 kr kan stort sett alle komme i gang med investeringer i børsnoterte fond. Maks innskudd avhenger av betalingsmetode og går fra $5500 og oppover. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe iShares Global Clean Energy ETF kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte innskudd. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene inne på din eToro-konto.

4: Kjøp iShares Global Clean Energy

For å kjøpe iShares Global Clean Energy ETF uten kurtasje på eToro må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter iShares Global Clean Energy eller tickeren ICLN, og så trykke på knappen Handle i søkeresultatet. I søkeresultatet kan du også trykke på fondslogoen dersom du vil lese mer om fondet, se nøkkeltall og kursutvikling, eller lage tekniske analyser av det børsnoterte fondet iShares Global Clean Energy.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere i fractional shares eller deler av en ETF, eller antallet hele ETF-er du ønsker å kjøpe. Når du har oppgitt sum eller antall andeler du vil ha kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge børsen er åpen. Dine andeler i iShares Global Clean Energy vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra din investering i iShares Global Clean Energy ETF.

iShares Global Clean Energy ETF FAQ

Hva er iShares Global Clean Energy?

iShares Global Clean Energy er en ETF som er notert på NYSE ARCA med tickeren ICLN. Det børsnoterte fondet investerer i selskaper som produserer energi fra sol, vind og andre fornybare energikilder.

Hvordan kan jeg kjøpe iShares Global Clean Energy ETF?

Det børsnoterte fondet er notert på New York Stock Exchange ARCA, så du trenger en megler som gir deg tilgang til de amerikanske børsene. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan investere i ICLN uten kurtasje.

Hvor kan jeg se teknisk analyse av iShares Global Clean Energy kurs?

ICLN ETF er en populær investering som kan ta ned risiko i porteføljen. Vi følger tett med på kursutviklingen og legger jevnlig ut tekniske analyser av ICLN ETF på vår side. Du kan også følge våre kurs dersom du vil lære å lage dine egne tekniske analyser.

Er iShares Global Clean Energy ETF en god investering?

Det er forventet at etterspørselen etter fornybar energi vil øke kraftig i årene fremover. Det kan være gode nyheter for de selskapene som produserer grønn energi. Det kan igjen sikre at en investering i ICLN ETF kan gi god avkastning. Det børsnoterte fondet utbetaler også utbytter.