Kjøpe Endesa aksjer investere kursmål tekniske analyser kursutvikling

Kjøpe Endesa aksjer

Her kan du se de viktigste dataene, få tekniske analyser og se hvordan du kan kjøpe Endesa aksjer.

Endesa kursutvikling

Endesa aksjeselskap

Endesa fundamental data

Kjøpe Endesa aksjer

Endesa ble grunnlagt i 1944 som Empresa Nacional de Electricidad, S.A. Selskapet er i dag den største produsenten av energi i Spania. Endesa produserer og selger energi fra kjernekraft, fossile energikilder, vann og fornybare energikilder. Selskapets fornybare satsinger drives i datterselskapet Enel Green Power Spain. Endesa har hovedkontor i Madrid, og aksjen er notert på Bolsa de Madrid med tickeren ELE.

Blant norske meglere og banker som tilbyr aksjehandel er det kun et lite fåtall som gir deg tilgang til Bolsa de Madrid. De får som gjør det tar ofte en høy kurtasje hver gang du kjøper og selger aksjer. Det kan dermed bli dyrt å investere i Endesa solenergi aksjer gjennom disse, og det er en av grunnene til at vi normalt ikke anbefaler disse. Markets er et godt alternativ som gir deg tilgang til aksjehandel på 17 børser med en kurtasje på 0,1 %.

Markets er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i aksjer er også forsikret opptil 1 million euro. Dermed er Markets et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. Det minste innskuddet er på €100, noe som betyr at de aller fleste kan komme i gang med investeringer. Med gratis realtidskurser og program for teknisk analyse passer Markets også for mer erfarne investorer og tradere.

[table “52” not found /]

Slik kjøper du Endesa aksjer – steg for steg

Over de neste årene er det forventet at det kommer økte investeringer i solceller, og her kan Endesa som allerede driver flere solcelleanlegg komme godt ut. Videre er Endesa også involvert i energiproduksjon fra kjernekraft som er en alternativ energiform som har fått mer oppmerksomhet. Likevel vil det være viktig å spre risiko ved å også investere i andre selskap. På Markets har du tilgang til aksjehandel på 17 børser, noe som betyr at det meste ligger til rette for at du skal kunne bygge opp en godt diversifisert portefølje. Her viser vi deg hvordan du kan investere i Endesa aksjer med 0,1 % kurtasje. Samme fremgangsmåte kan du også bruke til å kjøpe aksjer i andre selskap.

1: Besøk Markets

Før du kan kjøpe Endesa aksjer må du registrere deg slik at du får en handelskonto på Markets. Det er gratis å åpne en konto, og du får tilgang til gratis realtidskurser og program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden slik at du kan registrere deg kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til Markets. Nettsiden har et enkelt design slik at du raskt får full oversikt, og både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk slik at du får en god brukeropplevelse.

[table “52” not found /]

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til Markets kan du starte på registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto for å logge inn. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring med aksjer og investeringer blir kartlagt. Det er ingen minstekrav om kunnskap eller erfaring for å kjøpe Endesa aksjer. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Med et minsteinnskudd på €100 eller rundt 1000 kr kan stort sett alle komme i gang med investeringer. Maks innskudd uavhengig av betalingsmetode er €999999. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe Endesa aksjer kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller eller Skrill som har direkte innskudd. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene inne på din Markets-konto.

4: Kjøp Endesa aksjer

For å kjøpe Endesa aksjer på Markets må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter Endesa eller tickeren ELE, og så trykke på søkeresultatet. I søkeresultatet kan du også trykke på selskapslogoen dersom du vil lese mer om selskapet, se nøkkeltall og kursutvikling, eller lage tekniske analyser av Endesa aksjen. Du kan også se på anbefalinger og kursmål fra analytikere.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere eller antallet aksjer du ønsker å kjøpe. Når du har oppgitt sum eller antall aksjer du vil ha kan du aktivere ordren ved å trykke på Buy. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge børsen er åpen. Dine aksjer i Endesa vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra din investering i Endesa.

Teknisk analyse av Endesa aksje

No shortCode found

Lag din egen tekniske analyse av Endesa

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Endesa FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe Endesa aksjer?

Siden Endesa er notert på Bolsa de Madrid kan det være vanskelig og dyrt å kjøpe aksjen gjennom norske meglere siden disse tar en høy kurtasje. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan spare penger ved å investere i Endesa aksjer med 0,1 % kurtasje.

Hvor kan jeg følge Endesa kursutvikling?

På vår side kan du følge med på kursutviklingen til Endesa. Vi har også samlet nyttig informasjon og nøkkeltall fra siste selskapsrapport. Du kan også se multipler som Price/Sales, Price/Earnings og Price/Book for Endesa aksjen.

Hvor kan jeg se teknisk analyse av Endesa kurs?

Endesa er en populær investering og vi følger tett med på kursutviklingen. Jevnlig legger vi ut tekniske analyser av Endesa på vår side. Du kan også følge våre kurs dersom du vil lære å lage dine egne tekniske analyser av aksjer.

Er Endesa aksjer en god investering?

I følge oversikten til MarketScreener er det 7 analytikere som anbefaler å kjøpe Endesa, mens det er 3 som har outperform og 12 som har holdanbefaling. Gjennomsnittlig kursmål for Endesa er €23,51, mens det høyeste kursmålet for aksjen er på €28,20.