Kjøpe Rio Tinto aksjer uten kurtasje kursmål anbefalinger tips kursutvikling

Kjøpe Rio Tinto aksjer

Her kan du se de viktigste dataene, få tekniske analyser og se hvordan du kan kjøpe Rio Tinto aksjer.

Rio Tinto kursutvikling

Rio Tinto aksjeselskap

Rio Tinto fundamental data

Kjøpe Rio Tinto aksjer uten kurtasje

Rio Tinto er en av verdens største produsenter av kobber, i tillegg utvinner de også jernmalm, gull, diamanter og uran. Selskapet er notert på den tyske og den amerikanske børsen, men det er på børsen i London aksjen er hovednotert. De færreste norske meglere og banker tilbyr handel på børsen i London, og de som gjør det krever ofte høy kurtasje når du kjøper og selger aksjer. Derfor pleier vi som oftest å ikke anbefale de løsningene selv om de er trygge og brukervennlige. Et godt alternativ er eToro. Dette er en nettmegler som tilbyr kurtasjefri handel på 16 av de viktigste børsene i verden.

Utover å være et rimelig alternativ med stort utvalg er eToro også et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Videre er alle innskudd og aksjeinvesteringer forsikret opptil 1 million euro. Med et minsteinnskudd på $200 eller i underkant av 2000 kr, gratis realtidskurser og eget analyseprogram passer eToro godt til både nybegynnere som vil kjøpe sine første aksjer og mer erfarne investorer og tradere.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Slik kjøper du Rio Tinto aksjer – steg for steg

Som nevnt får du tilgang til 16 av de viktigste børsene når du åpner konto på eToro, noe som gir deg mange investeringsmuligheter. I alt kan du handle i mer enn 250 ETF-er og over 2000 aksjer. Fremgangsmåten for å hanlde andre aksjer eller ETF-er er den samme som for å kjøpe Rio Tinto aksjer som vi skal gå gjennom her. eToro har en brukervennlige side og gode løsinger for betalinger. Normalt tar det ikke mer enn et par minutter fra du besøker dem for første gang til du har kjøpt dine første aksjer.

1: Besøk eToro

Det aller første trinnet som må utføres før du kan kjøpe Rio Tinto aksjer er å besøke nettsiden deres slik at du kan registrere en konto. Du kommer deg til nettsiden ved å trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden er tilgjengelig på norsk, og det samme er kundesupporten. Dermed er du sikret en god brukeropplevelse. Nettsiden har også et enkelt design, og passer dermed godt til aksjehandel for nybegynnere siden det ikke kreves mye tid å sette seg inn i de ulike funksjonene.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå. Dette åpner opp et skjema hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil bruke på din konto. Her har du valget mellom å skrive inn brukernavn, passord og mailadresse, eller koble sammen din eToro-konto med din Facebook- eller Google-konto og bruke disse til innlogging. Når du har gjort ditt valg og aktivert metoden er din konto registrert og du er logget inn.

Neste trinn er å trykke på Fullfør profil for å åpne opp skjemaet hvor du kan oppgi personalia som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter går du videre ved å svare på noen spørsmål slik at din kunnskap og erfaring med investeringer og aksjer blir kartlagt. Til slutt bør du verifisere kontoen din for å øke sikkerheten, dette gjøres ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din og betalingsmetodene du vil bruke til innskudd og uttak.

3: Gjør innskudd

Som nevnt er det minste innskuddet på kun $200, og siden du ikke betaler kurtasje vil ikke kostnadene bli for høye. Maks innskudd går fra $5500 og oppover. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe Rio Tinto aksjer kan du gjøre innskudd med VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte overføringer. Alternativt kan du gjøre en bankoverføring, men det vil da ta opptil 5 virkedager før du har pengene fremme på din eToro-konto.

4: Kjøp Rio Tinto aksjer

Når du skal kjøpe Rio Tinto aksjer uten kurtasje må du bruke søkefeltet øverst på skjermen. Her kan du enten søke på selskapsnavn eller tickeren RIO.L, og så trykke på knappen Handle som kommer frem i søkeresultatet. Du kan også trykke deg inn på informasjonssiden om selskapet dersom du vil lese mer om det, se nøkkeltall, kursutvikling eller lage tekniske analyser.

I ordreskjemaet kan du enten skrive inn summen du vil investere i Rio Tinto eller antallet aksjer du vil kjøpe. Når du har oppgitt sum eller antall kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Så lenge børsen er åpen vil din ordre bli utført umiddelbart. Dine aksjer i Rio Tinto vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen på din investering.

Teknisk analyse av Rio Tinto aksje

No shortCode found

Lag din egen tekniske analyse av Rio Tinto

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Rio Tinto FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe Rio Tinto aksjer?

Siden Rio Tinto er notert på børsen i London kan det være vanskelig å kjøpe aksjen via norske meglere. På vår side viser vi deg hvordan du kan kjøpe Rio Tinto aksjer uten å betale kurtasje. For pengene du sparer kan du kjøpe flere aksjer.

Hvor kan jeg følge Rio Tinto kursutvikling?

På vår side kan du følge med på Rio Tinto kursutvikling. Vi har også samlet nyttig informasjon om selskapet og oppdaterte nøkkeltall og multipler som EPS, utbytteyield, Price/Earnings, Price/Sales og Price/Book for Rio Tinto.

Hvor kan jeg se teknisk analyse av Rio Tinto kurs?

Rio Tinto er en populær investering og vi følger tett med på kursutviklingen. Jevnlig legger vi ut oppdaterte tekniske analyser av Rio Tinto på vår nettside. Du kan også følge våre kurs dersom du vil lære deg og lage dine egne analyser av Rio Tinto aksjen.

Er Rio Tinto aksjer en god investering?

I følge Wall Street Journal er det 3 analytikere som har kjøpsanbefaling på Rio Tinto, mens 2 analytikere har holdanbefaling. Gjennomsnittlig kursmål på Rio tinto aksjen er 7440 GBX, mens det høyeste kursmålet er på 8857 GBX.