kjøpe Krypto ETF uten kurtasje børsnotert fond

Krypto ETF

Her kan du se de viktigste dataene, få tekniske analyser og se hvordan du kan kjøpe krypto ETF.

Krypto ETF-er

Kjøpe krypto ETF uten kurtasje

At handel med kryptovaluta som Bitcoin, Ripple og Cardano ikke er regulert har ført til at mange har valgt å ikke investere. Når det nå kommer flere forskjellige børsnoterte fond for kryptovaluta vil denne typen investeringer bli tilgjengelig for flere. Børsnoterte fond er regulert av blant annet SEC, og dette gir en større beskyttelse av investorene. Dette kan igjen føre til økt etterspørsel etter kryptovaluta, noe som igjen kan bety prisoppgang. Altså kan kryptovaluta ETF gi god avkastning om dette slår til.

Når du skal velge et børsnotert fond for kryptovaluta har du flere valgmuligheter. Du kan velge en krypto ETF som følger en enkelt kryptovaluta som Bitcoin eller Ethereum, en bredere kryptovaluta ETF som følger flere ulike typer kryptovaluta, eller ETF-er som følger selskaper som kan komme til å dra nytte av blokkjedeteknologi. De fleste kryptovaluta ETF er notert på NYSE ARCA, og dersom du ønsker å kjøpe et kryptovaluta fond som er notert på børs trenger du en megler som gir deg tilgang til de amerikanske markedene.

Her har du selvsagt mange alternativer å velge mellom. For eksempel kan du bruke de fleste norske meglere og banker, men dette kan bli dyre løsninger siden du må betale kurtasje. Et godt alternativ er eToro som tilbyr kurtasjefri handel med børsnoterte fond og aksjer på 16 børser. eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra Finanstilsynet i Norge. Videre er alle innskudd og investeringer i ETF og aksjer forsikret opptil 1 million euro.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

Slik kjøper du krypto ETF – steg for steg

eToro har en veldig brukervennlig nettside som gjør at du raskt får full oversikt over hvordan den fungerer. Du får også tilgang til et stort antall investeringsmuligheter som dekker alt fra aksjer til kryptovaluta som Ripple, Bitcoin, Cardano og IOTA. Fremgangsmåten for å kjøpe disse er den samme som for å kjøpe børsnoterte kryptofond eller krypto ETF som vi skal gå gjennom her. Normalt tar det kun noen få minutter fra du begynner på registreringen til du kan gjøre din første investering.

1: Besøk eToro

Før du kan kjøpe kryptovaluta ETF må du være registrert på eToro. Det koster ingenting å åpne konto, og du får tilgang til gratis realtidskurser og program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden slik at du kan starte registreringen kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk, noe som gir deg en god brukeropplevelse.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte registreringen ved å trykke på Bli med nå. Nå får du frem et skjema slik at du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten lage deg et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller velge å bruke din Facebook- eller Google-konto til innlogging. Når du har valgt metode og aktivert den er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring og kunnskap om investeringer blir kartlagt. Til slutt kan du verifisere din konto slik at sikkerheten blir høyere. Dette gjør du ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke til innskudd og uttak.

3: Gjør innskudd

Det minste innskuddet er på $200 eller litt under 2000 kr. Dermed kan de aller fleste komme i gang med investeringer. Siden du ikke betaler kurtasje vil heller ikke kostnadene bli for høye selv om du kun handler for mindre beløp. Maks innskudd avhenger av hvilken innskuddmetode du bruker, og går fra $5500 og oppover. Vil du komme raskt i gang med å kjøpe kryptovaluta ETF kan du gjøre innskudd med VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte overføringer. Alternativt kan du gjøre en vanlig bankoverføring. Men da kan det gå opptil 5 virkedager før pengene er fremme på din eToro-konto.

4: Kjøp krypto ETF

Når du skal kjøpe kryptovaluta ETF må du bruke ordreskjemaet, og dette gjelder også om du vil kjøpe Cardano eller andre instrumenter som aksjer eller CFD-er. Du får frem ordreskjemaet ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter navnet eller tickeren for det kryptofondet du vil investere i, og så trykke på Handle i søkeresultatet. I søkeresultatet kan du også trykke deg videre til informasjonssiden til kryptofondet hvor du finner informasjon om ETF-en, kursoversikt og analyseprogrammet.

I ordreskjemaet kan du enten oppgi summen du vil investere eller antallet andeler du vil kjøpe i det børsnoterte kryptofondet. Når du har oppgitt sum eller antall aktiverer du din ordre ved å trykke på Åpne handel. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge børsen er åpen. Deretter vil dine andeler i kryptovaluta ETF automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du enkelt kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra din investering.

Krypto ETF FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe krypto ETF?

For å kjøpe børsnoterte kryptofond må du ha en megler som gir deg tilgang til den børsen ETF-en er notert på. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan kjøpe børsnoterte kryptofond uten å betale kurtasje. Dermed kan du spare penger.

Hvilker typer krypto ETF finnes det?

Det finnes brede kryptofond på børs som gir deg eksponering mot flere ulike typer kryptovaluta, og til og med selskaper som driver med blokkjedeteknologi, og smale kryptovalutafond som er børsnoterte og kun følger en enkelt kryptovaluta.

Er krypto ETF en god investering?

At børsnoterte kryptofond har blitt tilgjengelig åpner opp for at flere kan investere i denne typen instrumenter. Dette i seg selv kan føre til økt etterspørsel, som igjen kan gi høyere pris på kryptovaluta. Dermed kan også verdien på kryptofondet stige i verdi.