Kjøpe olje ETF uten kurtasje oljeservice oljerigg børsnotert fond investere eksempler liste beste

Olje ETF

Her kan du se de viktigste dataene, få tekniske analyser og se hvordan du kan kjøpe olje ETF.

Olje ETF-er

Kjøpe olje ETF uten kurtasje

Olje er den viktigste energikilden vi har i dag, og det er ingen tvil om at den kommer til å være viktig i lang tid fremover. Dersom du vurderer å investere i olje med børsnoterte fond står du ovenfor to alternativer. Det ene er å kjøpe et fond som investerer i råvaren olje, eller investere i en ETF som investerer i oljesektoren. Oljesektoren omfatter selskaper som på en eller annen måte er involvert i produksjon av olje. Dette kan være leteselskaper som utforsker nye oljefelt, riggselskaper som borer etter olje, eller oljeprodusenter.

De aller fleste olje ETF-er er notert på de amerikanske børsene NYSE ARCA eller Nasdaq. Dermed må du bruke en megler eller bank som gir deg tilgang til handel med amerikanske aksjer. I dag er dette noe de fleste norske meglere og banker tilbyr. Begge deler er også trygge og brukervennlige løsninger. Men, du må betale kurtasje hver gang du kjøper eller selger ETF-er. Dermed kan det bli dyrt å velge disse alternativene. Vi pleier å anbefale eToro. Dette er en nettmegler som tilbyr kurtasjefri handel med over 250 ETF-er.

eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i ETF fond er også forsikret opptil 1 million euro. Dermed er eToro et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. Det minste innskuddet er på $200, noe som betyr at de aller fleste kan komme i gang med investeringer. Med gratis realtidskurser og program for teknisk analyse passer eToro også for mer erfarne investorer og tradere.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

Slik kjøper du olje ETF – steg for steg

Børsnoterte fond kan gi deg en god risikodiversifisering, men det er viktig å huske på at ved å investere i en olje ETF får du stor eksponering mot oljeprisen. Det gjør at det er en fordel å også investere i ander aksjer eller børsnoterte fond som gir deg eksponering mot andre sektorer. På eToro har du tilgang til over 250 ETF-er og mer enn 2000 aksjer på 16 børser. Dermed ligger det meste til rette for at du skal kunne sette sammen en godt diversifisert portefølje. Her vil vi vise deg hvordan du kan investere i olje ETF uten kurtasje. Samme metode kan også brukes til å kjøpe andre børsnoterte fond eller aksjer uten kurtasje. Normalt tar det bare et par minutter å registrere en konto, gjøre innskudd og kjøpe ETF-er for olje.

1: Besøk eToro

Før du kan kjøpe olje ETF uten kurtasje må du registrere deg slik at du får en handelskonto på eToro. Det er gratis å åpne en konto, og du får tilgang til gratis realtidskurser og program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden slik at du kan registrere deg kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden har et enkelt design slik at du raskt får full oversikt, og både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk slik at du får en god brukeropplevelse.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte på registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto for å logge inn. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring med aksjer og investeringer blir kartlagt. Det er ingen minstekrav for å kjøpe olje ETF uten kurtasje. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Med et minsteinnskudd på $200 eller i underkant av 2000 kr kan stort sett alle komme i gang med investeringer i ETF fond. Maks innskudd avhenger av betalingsmetode og går fra $5500 og oppover. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe olje ETF kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte innskudd. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene inne på din eToro-konto.

4: Kjøp olje ETF

For å kjøpe børsnoterte fond for olje uten kurtasje på eToro må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter navn eller tickeren, og så trykke på knappen Handle i søkeresultatet. I søkeresultatet kan du også trykke på fondslogoen dersom du vil lese mer om fondet, se nøkkeltall og kursutvikling, eller lage tekniske analyser av det børsnoterte fondet for olje.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere i fractional shares eller deler av en ETF, eller antallet hele ETF-er du ønsker å kjøpe. Når du har oppgitt sum eller antall andeler du vil ha kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge børsen er åpen. Dine andeler i olje vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra din investering i olje ETF.

Olje ETF FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe olje ETF?

Det største utvalget av børsnoterte fond som gir deg eksponering mot oljesektoren eller råvaren finner du på New York Stock Exchange ARCA og Nasdaq. Det betyr at du må velge en megler som gir deg tilgang til de amerikanske børsene. På vår side viser vi deg hvordan du kan kjøpe olje ETF uten kurtasje.

Hvilker typer olje ETF finnes det?

Det finnes børsnoterte fond som investerer i råvaren olje, og så har du også børsnoterte fond som investerer i selskaper som er del av oljesektoren. Det kan blant annet være oljeprodusenter, serviceselskaper, riggselskaper eller selskaper som driver med seismiske undersøkelser.

Er olje ETF en god investering?

Uansett om du investerer i en ETF som er investert i råvaren eller i oljesektoren vil din investering bli påvirket av oljeprisen. Dersom oljeprisen stiger vil inntekten til oljeselskaper øke, det vil normalt bety at verdien på selskapene øker, noe som gir høyere kurs på børsnoterte fond.