investere kjøpe aksjer på PFTS Ukraine Stock Exchange hvordan kjøpe ukrainske aksjer kyiv kiev børs ukraina

PFTS Ukraine Stock Exchange

PFTS Ukraine Stock Exchange er børsen i Ukraina. Dette var opprinnelig et tradingssystem, og dette systemet har gitt navnet Перша Фондова Торговельна Система, ПФТС, First Stock Trade System, PFTS, til børsen. Systemet ble etablert i 1996, og ble regnet fra å være den offisielle børsen for ukrainske aksjer fra og med 2006. Det er omtrent 220 selskaper notert på børsen.

Aksjer notert på PFTS Ukraine Stock Exchange

Aksjehandel på PFTS Ukraine

Å investere i ukrainske aksjer fra Norge er vanskelig. Vi som driver Aksjeskolen kjenner ikke til norske meglere eller banker som gir deg tilgang til børsen i Ukraina. Dermed må vi velge en utenlandsk megler for å få tilgang. Et godt alternativ som lar deg kjøpe ukrainske aksjer er Freedom24. Dette er en nettmegler som gir deg tilgang til handel på Kyiv børs med lav kurtasje på 2 cent pr aksje.

Freedom24 er en nettmegler som er eid av selskapet Freedom Holdings Corp som er børsnotert på Nasdaq med tickeren FRHC. Nettmegleren har lisens fra Cyprus Securities and Exchange Commission, og i tillegg alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Med en investeringskonto på Freedom24 har du tilgang til over børser i Europa, USA og Asia med mer enn 1000000 instrumenter åpne for investering.

freedom24
 • Anbefalt nettmegler
 • Lav kurtasje
 • Aksjer, ETF, obligasjoner
 • Børsnoteringer
 • Godkjent av Finanstilsynet


Din egenkapital er utsatt for risiko.

Slik kjøper du ukrainske aksjer – steg for steg

Når du skal begynne med investeringer er det viktig å spre risiko ved å kjøpe aksjer og andre instrumenter som gir deg eksponering mot ulike selskap som driver i forskjellige sektorer og geografiske områder. På Freedom24 har du tilgang til handel med mer enn 1000000 aksjer, børsnoterte fond, opsjoner og obligasjoner. Det betyr at det aller meste ligger til rette for at du skal kunne bygge opp en godt diversifisert portefølje. Her viser vi deg hvordan du kan investere i ukrainske aksjer. Samme fremgangsmåte kan du også bruke til å kjøpe aksjer på andre børser.

1: Besøk Freedom24

Før du kan kjøpe ukrainske aksjer må du åpne en konto på Freedom24. Du kommer til nettsiden ved å trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til Freedom24. Nettsiden er kun tilgjengelig på engelsk. I tillegg til å kunne investere på børsen i Kyiv kan du også handle aksjer på flere børser i Europa, USA og Asia. Freedom24 gir også tilgang til børsnoteringer på børser i USA og Europa.

freedom24
 • Anbefalt nettmegler
 • Lav kurtasje
 • Aksjer, ETF, obligasjoner
 • Børsnoteringer
 • Godkjent av Finanstilsynet


Din egenkapital er utsatt for risiko.

2: Åpne konto

Når du er kommet til nettsiden kan du starte registreringen ved å trykke på knappen Sign up. Du får nå frem to felt hvor du kan fylle inn din mailadresse og et passord du ønsker å bruke til innloggingen.

På neste steg kan du velge landet du er skattepliktig til og skattenummeret ditt. Dette tilsvarer ditt personnummer. I tillegg må du krysse av for om du skatter til USA, og om du er i familie med en eksponert person som er rapporteringspliktig.

Neste steg går ut på å akseptere regler og vilkår for å bruke tjenesten til Freedom24. Her fyller du også inn ditt telefonnummer slik at du kan få tilsendt link for kontoverifisering.

Verifiser konto

Når du trykker på linken i SMSen du har fått tilsendt kan du ta et bilde av pass eller førerkort for å identifisere deg selv. Deretter må du laste opp et bilde av et adressebevis. Her kan du enten ta et bilde av en faktura som viser adressen din eller laste opp en kontoutskrift.

3: Gjør innskudd

Vil du bruke Freedom24 som en vanlig nettmegler for aksjehandel på den ukrainske børsen kan du gjøre et mindre innskudd fra €10 og oppover. Det er et krav om at du har minst $2000 tilgjengelig som sikkerhet for å kunne delta i børsnoteringer, så dersom du først og fremst ønsker dette må du altså sette inn denne summen. Du vil motta 3 % rente PA for penger som står på din konto (D Account).

Du kan velge å gjøre innskudd med bankkort dersom du vil ha penger på konto med en gang. Det vil komme et gebyr på 2,5 % ved bruk av bankkort. Alternativt kan du bruke bankoverføring, men da kan det ta mellom 1 til 3 virkedager før du har penger på konto. Detaljer for overføringen finner du på din konto når du er logget inn. Minste innskudd er $10 med begge metodene.

4: Kjøp ukrainske aksjer på PFTS Ukraine Stock Exchange

Når du har fått penger på din konto kan du kjøpe ukrainske aksjer. Gå til Web-terminal og velg European Stock Exchanges, og deretter Ukraine. Du kan nå lage en liste med de mest omsatte aksjene eller ukrainske aksjer som har trendet mest den siste tiden. Du kan også finne en bestemt aksje ved å søke etter ticker.

Når du har funnet aksjen du ønsker å kjøpe må du starte en Secure Session. Dette gjør du ved å oppgi en kode som sendes til deg på SMS. Oppgi antallet ukrainske aksjer du vil kjøpe og prisen du er villig til å gi. Trykk på Order Settings for å oppgi om du ønsker å bruke gearing, hvor lenge ordren skal vare og for å aktivere handler med et trykk. Dine ukrainske aksjer legges automatisk til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen.

Teknisk analyse av PFTS Index

Lag dine egne tekniske analyser av PFTS Index

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

PFTS Ukraine Stock Exchange FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe aksjer på børsen i Kyiv?

Så vidt vi kjenner til er det ingen norske meglere som gir deg tilgang til investering i ukrainske aksjer. Det kan dermed bli vanskelig å kjøpe aksjer på den ukrainske børsen fra Norge. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan kjøpe ukrainske aksjer med lav kurtasje.

Hvilke selskaper er notert på den ukrainske børsen?

Blant selskapene som er notert på PFTS Ukraine Stock Exchange kan du finne mange som driver innenfor råvarer og industri. I tillegg har du også selskaper som driver innenfor bank og forsikring, telecom og energi. På vår side kan du se noen av de mest populære ukrainske aksjene.

Hva er hovedindeksen på børsen i Ukraina?

Det er PFTS Index som er hovedindeksen på Kyiv børs. Denne indeksen er satt sammen av de 10 største selskapene rangert etter market cap. I indeksen er det en overvekt av selskaper som driver innenfor råvarer og industri.