investere Kjøpe Raiffeisen Bank aksjer uten kurtasje ukrainsk bank aksje

Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank eller Райффайзен Банк er en ukrainsk bank som tilbyr banktjenester og investeringer. Banken ble etablert i 1992, og har i dag mer enn 500 filialer. Raiffeisen Bank er den 4. største banken i Ukraina. Aksjen er notert på PFTS Ukraine Stock Exchange med tickeren BAVL4.UX.UA.

Kjøpe Raiffeisen Bank aksjer

Å investere i aksjer notert på børsen i Ukraina gjennom norske meglere og banker kan bli vanskelig. Så vidt vi vet er det ingen som gir deg tilgang til ukrainske aksjer. Et alternativ kan være å investere i børsnoterte fond som investerer i Ukraina. Et annet alternativ som passer bra dersom du ønsker å spisse investeringene mot enkeltselskap er Freedom24. Freedom24 tilbyr aksjehandel med ukrainske aksjer med lav kurtasje.

Freedom24 er en nettmegler som er eid av selskapet Freedom Holdings Corp som er børsnotert på Nasdaq med tickeren FRHC. Nettmegleren har lisens fra Cyprus Securities and Exchange Commission, og i tillegg alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Med en investeringskonto på Freedom24 har du tilgang til børser i Europa, USA og Asia med mer enn 1000000 instrumenter åpne for investering.

Slik kjøper du Raiffeisen Bank aksjer – steg for steg

Å investere i ukrainske aksjer medfører høy risiko, og det er derfor viktig å ha en bredt diversifisert portefølje. På Freedom24 har du tilgang til handel med mer enn 1000000 aksjer, børsnoterte fond, opsjoner og obligasjoner. Det betyr at det aller meste ligger til rette for at du skal kunne bygge opp en godt diversifisert portefølje. Her viser vi deg hvordan du kan investere i Raiffeisen Bank aksjer. Samme fremgangsmåte kan du også bruke til å kjøpe aksjer på andre børser.

1: Besøk Freedom24

Før du kan kjøpe Raiffeisen Bank aksjer må du åpne en konto på Freedom24. Du kommer til nettsiden ved å trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til Freedom24. Nettsiden er kun tilgjengelig på engelsk. I tillegg til å kunne investere på børsen i Kyiv kan du også handle aksjer på flere børser i Europa, USA og Asia. Freedom24 gir også tilgang til børsnoteringer på børser i USA og Europa.

freedom24
  • Anbefalt nettmegler
  • Lav kurtasje
  • Aksjer, ETF, obligasjoner
  • Børsnoteringer
  • Godkjent av Finanstilsynet


Din egenkapital er utsatt for risiko.

2: Åpne konto

Når du er kommet til nettsiden kan du starte registreringen ved å trykke på knappen Sign up. Du får nå frem to felt hvor du kan fylle inn din mailadresse og et passord du ønsker å bruke til innloggingen.

På neste steg kan du velge landet du er skattepliktig til og skattenummeret ditt. Dette tilsvarer ditt norske personnummer. I tillegg må du krysse av for om du skatter til USA, og om du er i familie med en eksponert person som er rapporteringspliktig.

Neste steg går ut på å akseptere regler og vilkår for å bruke tjenesten til Freedom24. Her fyller du også inn ditt telefonnummer slik at du kan få tilsendt link for kontoverifisering.

Verifiser konto

Når du trykker på linken i SMSen du har fått tilsendt kan du ta et bilde av pass eller førerkort for å identifisere deg selv. Deretter må du laste opp et bilde av et adressebevis. Her kan du enten ta et bilde av en faktura som viser adressen din eller laste opp en kontoutskrift.

3: Gjør innskudd

Vil du bruke Freedom24 som en vanlig nettmegler for aksjehandel på den Raiffeisen Bank børsen kan du gjøre et mindre innskudd fra €10 og oppover. Det er et krav om at du har minst $2000 tilgjengelig som sikkerhet for å kunne delta i børsnoteringer, så dersom du først og fremst ønsker dette må du altså sette inn denne summen. Du vil motta 3 % rente PA for penger som står på din konto (D Account).

Du kan velge å gjøre innskudd med bankkort dersom du vil ha penger på konto med en gang. Det vil komme et gebyr på 2,5 % ved bruk av bankkort. Alternativt kan du bruke bankoverføring, men da kan det ta mellom 1 til 3 virkedager før du har penger på konto. Detaljer for overføringen finner du på din konto når du er logget inn. Minste innskudd er $10 med begge metodene.

4: Kjøp Raiffeisen Bank aksjer

Når du har fått penger på din konto kan du kjøpe Raiffeisen Bank aksjer. Gå til Web-terminal og velg European Stock Exchanges, og deretter Ukraine. Du kan nå lage en liste med de mest omsatte aksjene eller ukrainske aksjer som har trendet mest den siste tiden. Scroll deg så ned til du har funnet Raiffeisen Bank. Du kan også finne aksjen ved å søke etter tickeren BAVL4.UX.UA.

Når du har funnet aksjen du ønsker å kjøpe må du starte en Secure Session. Dette gjør du ved å oppgi en kode som sendes til deg på SMS. Oppgi antallet Raiffeisen Bank aksjer du vil kjøpe og prisen du er villig til å gi. Trykk på Order Settings for å oppgi om du ønsker å bruke gearing, hvor lenge ordren skal vare og for å aktivere handler med et trykk. Dine ukrainske aksjer legges automatisk til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen.

Hvorfor vi anbefaler Freedom24 til å kjøpe aksjer i Raiffeisen Bank

Freedom24 er en nettmegler som er lite kjent i Norge, men vi tror at dette er noe som kommer til å bli endret. Nettmegleren har en nettside som er enkel å bruke, og i tillegg får du tilgang til et stort antall instrumenter notert på børser i Europa, USA og Asia. Dette gjør at Freedom24 passer like godt til nybegynnere som skal kjøpe sine første aksjer og erfarne tradere som hedger porteføljen med opsjoner.

  • 1000000 instrumenter
  • Aksjer, ETF, opsjoner, obligasjoner
  • Lav kurtasje
  • Børsnoteringer

Raiffeisen Bank FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe Raiffeisen Bank aksjer?

Siden Raiffeisen Bank er notert på FTPS Ukraine Stock Exchange kan det bli både vanskelig og dyrt å kjøpe aksjen gjennom norske meglere. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan spare penger ved å investere i Raiffeisen Bank aksjer med lav kurtasje.

Er Raiffeisen Bank aksjer en god investering?

Bank og finans er syklisk, noe som betyr at kursutviklingen påvirkes av makroøkonomiske forhold. Ukraina er også en fremvoksende økonomi som opplever krig. Det gir høy risiko, men samtidig en potensielt stor oppside.