Kjøpe råvare ETF uten kurtasje

Råvare ETF

Her kan du se de viktigste dataene, få tekniske analyser og se hvordan du kan kjøpe råvare ETF.

Råvare ETF-er

Kjøpe råvare ETF uten kurtasje

Å investere i råvarer kan gi god beskyttelse mot inflasjon, og mot inflasjonen er det spesielt gull som er mest vanlig. Når inflasjonen stiger er dette et uttrykk for at økonomien generelt går godt, og det betyr også at etterspørselen etter råvarer som aluminium, olje, kobber, og næringsmidler som korn og sukker. Den økte etterspørselen fører til økte priser. For å ta del i denne oppgangen kan du enten investere i råvarer via CFD, opsjoner eller futures, eller kjøpe børsnoterte råvarefond. For de aller fleste vil den enkleste løsningen være det siste, nemlig å kjøpe råvare ETF.

Velger du børsnoterte råvarefond står du ovenfor et valg om du vil ha et fond som følger en enkelt råvare eller om du vil ha et børsnotert fond som investerer i en bred råvareindeks. Det er også mulig å investere i flere forskjellige børsnoterte råvarefond. Et annet valg du må ta er hvilken nettmegler eller bank du vil handle via. Siden de fleste børsnoterte fond som følger råvareindekser er notert på NYSE ARCA er de lett tilgjengelige, men velger du norske meglere eller banker må du betale kurtasje. Det kan bli dyrt. Derfor pleier vi å anbefale eToro som er en nettmegler som tilbyr kurtasjefri handel med over 250 forskjellige ETF-er.

eToro har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet, og alle innskudd og investeringer i ETF-er er forsikret opptil 1 million euro. Det betyr at eToro er både et seriøst og trygt alternativ til norske meglere. Med et minsteinnskudd på $200 eller i underkant av 2000 kr passer det godt for nye investorer. Med gratis realtidskurser og eget program for teknisk analyse passer eToro også godt for mer erfarne investorer og tradere.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

Slik kjøper du råvare ETF – steg for steg

Nettsiden til eToro har et enkelt og brukervennlige design som gjør at nybegynnere raskt kan komme i gang med investeringer i børsnoterte råvarefond. Samtidig har nettsiden flere funksjoner som gjør at den passer godt for mer erfarne investorer, og det er også mulig å laste ned en egen app slik at du kan holde kontroll på kursutviklingen og markedet. Fremgangsmåten for å kjøpe råvare ETF er den samme som for å kjøpe andre typer ETF eller aksjer, noe som gjør at du enkelt kan diversifisere din portefølje.

1: Besøk eToro

Første steg for å begynne å handle børsnoterte råvarefond uten kurtasje er å besøke eToro slik at du kan åpne en konto. Du kommer til nettsiden ved å trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk, noe som betyr at du ikke trenger å uroe deg for språkproblemer. Nettsiden har som nevnt også et enkelt og brukervennlig design, og du trenger derfor ikke mye tid for å få oversikt over de ulike funksjonene.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå. Du får nå frem et skjema hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten skrive inn brukernavn, passord og mailadresse, eller koble sammen din Facebook- eller Google-konto med eToro-kontoen og logge inn med disse. Når du har valgt og aktivert metoden er din konto registrert og du er logget inn. Da gjenstår det kun noen få trinn før du kan kjøpe råvare ETF uten kurtasje.

Nå kan du trykke på Fullfør profil slik at du får frem skjemaet hvor du kan fylle inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din kunnskap og erfaring med ETF-er og investeringer blir kartlagt. Når du har svart på spørsmålene kan du gå videre med å øke sikkerheten på din konto. Det gjør du ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din og betalingsmetodene du vil bruke til innskudd og uttak fra din eToro-konto.

3: Gjør innskudd

Nå som kontoen din er registrert trenger du kun å gjøre innskudd før du kan kjøpe børsnoterte råvarefond. Det minste innskuddet er som nevnt $200, noe som tilsvarer i underkant av 2000 kr. Siden du ikke betaler kurtasje vil ikke kostnadene bli for høye, selv om du handler for mindre summer. Gjør du innskudd med VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly får du penger rett på konto, mens det kan ta opptil 5 virkedager om du bruker bankoverføring.

4: Kjøp råvare ETF

Når du skal kjøpe en råvare ETF som investerer i en enkelt råvare eller et børsnotert fond som følger en råvareindeks må du bruke søkefunksjonen øverst på siden til å søke på navnet eller tickeren på fondet. Her kan du åpne ordreskjemaet ved å trykke på Handle. Du kan også trykke deg inn på informasjonssiden til fondet for å se på kursutviklingen og lage tekniske analyser eller lese mer om hva fondet investerer i.

I ordreskjemaet kan du enten skrive inn summen du vil investere eller antallet andeler du vil kjøpe i det børsnoterte råvarefondet. Når du har oppgitt sum eller antall kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Så lenge børsen er åpen vil ordren bli utført med en gang. Dine råvare ETF legges automatisk til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen.

Råvare ETF FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe råvare ETF?

De aller fleste børsnoterte råvarefond er notert på New York Stock Exchange ARCA, og dermed er det flere måter du kan kjøpe disse på. På vår side viser vi deg steg for seg hvordan du kan kjøpe råvare ETF uten å betale kurtasje. For pengene du sparer kan du kjøpe flere fondsandeler.

Hvilker typer råvare ETF finnes det?

I hovedsak kan vi skille mellom ETF-er som investerer i enkelte råvarer og børsnoterte råvarefond som investerer i brede råvareindekser. Videre er det børsnoterte fond som investerer indirekte via opsjoner og futures, mens andre investerer i fysiske råvarer.

Er råvare ETF en god investering?

Det snakkes om at inflasjonen vil øke, noe som kan føre til økte råvarerpriser. Siden det satses mer på fornybar energi kan råvarer som lithium, kobber og aluminum få økt etterspørsel. Dette er ting som kan få kursene til børsnoterte råvarefond til å stige i verdi.