Råvarehandel

Mange norske investorer følger så mye med på råvareprisene at råvarehandel faller naturlig. Med oljeprisen som påvirker prisingen av Oslo Børs kan dette gi gode muligheter for meravkastning.

aksjeskolen

Råvarer

Som nevnt er olje en viktig råvare for norske investorer, men gass har også blitt mer vanlig å trade. Utvalget av instrumenter tilgjengelig for råvarehandel er stort og omfatter alt fra mineraler som gull, matvarer som mais og korn, og selvsagt nevnte olje og gass. Tilgangen til handel i råvarer er ennå dårlig for de fleste tradere som bruker norske nettmeglere. Som regel har man her kun normalt tilgang til ETF på olje og gass. Ulempen med disse er at det ofte er høy kostnader tilknyttet dem.

Råvarehandel

Vi som driver Aksjeskolen handler normalt råvarer med CFD. Dette er en kontrakt som er konstruert for å gi tilnærmet lik avkastning som det underliggende produktet. Det er flere fordeler ved å bruke CFD for råvarehandel. Blant annet kan man enkelt ta både long og short posisjoner, i tillegg er det også gode muligheter for å benytte seg av gearing. Det finnes flere markedsplasser som tilbyr CFD trading av råvarer, og nedenfor kan du lese mer om to av de beste markedsplassene for CFD trading.

Realtidskurser for råvarer

eToro er en av de største markedsplassene for råvarehandel med CFD. I tillegg til et stort utvalg av CFD for alt fra råvarer, aksjer, indekser og valuta, har de også gratis realtidskurser for råvarer. Du kan også laste ned et eget program som gir deg rask tilgang til realtidskurser på både pc og mobil. Følg disse stegene for å registrere deg gratis:

  • Gå til etoro.com
  • Åpne en konto og få gratis realtidskurser

eToro er en multi-asset platform som tilbyr investering i både aksjer og kryptovaluta, i tillegg til CFD-trading.
Vennligst vær obs på at CFD er komplekse instrumenter og bringer med seg en høy risiko for å tape penger på grunn av belåning. 
62 % av retailinvestor tradingkontoer taper penger på CFD-trading med denne leverandøren.
Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape dine penger.
Kryptoinstrumenter er svært volatile og uregulerte investeringsprodukter. Det er ingen EU-investor beskyttelse.
Denne teksten er kun for informasjon og opplysning, og skal ikke bli sett på som et investeringsråd eller investeringsanbefaling.