Kjøpe rente ETF uten kurtasje børsnotert fond lav risiko obligasjoner

Rente ETF

Her kan du se de viktigste dataene, få tekniske analyser og se hvordan du kan kjøpe rente ETF.

Rente ETF-er

Kjøpe rente ETF uten kurtasje

Rente ETF-er er børsnoterte fond som investerer i obligasjoner eller i pengemarkedet. Denne typen ETF fond er kjent for å ha lav risiko, samtidig er også oppsiden begrenset. Den lave risikoen gjør at denne typen investering passer bedre for de som ønsker å ha en kortere investeringshorisont. Samtidig er korrelasjonen mellom avkastningen fra renter og fra børs lav. Dermed kan dette være et instrument for å diversifisere en portefølje. Jo lavere risiko du ønsker å ha, jo større andel rente ETF kan du ha i porteføljen. Vil du derimot ha høyere risiko kan du ha en større andel aksjer eller andre typer børsnoterte fond i forhold til ETF-er for renter.

De aller fleste børsnoterte fond for renter er notert på New York Stock Exchange ARCA. Det betyr at du må velge en megler som tilbyr handel på de amerikanske børsene. Dette er noe de aller fleste norske meglere og banker tilbyr. Norsk meglere og banker tilbyr i stor grad brukervennlige og trygge løsninger, men siden du må betale kurtasje ved både kjøp og salg av ETF fond kan det bli dyrt. Dette er en av grunnene til at vi pleier å anbefale eToro som tilbyr kurtasjefri handel med over 250 børsnoterte fond.

eToro har stort utvalg og siden du ikke betaler kurtasje er dette også et rimelig alternativ. eToro er regulert av CySEC og har alle tillatelser fra Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i ETF-er og aksjer er forsikret opptil 1 million euro. Dermed er eToro også et trygt og sikkert alternativ til norske banker og meglere. Det minste innskuddet er $200, noe som åpner opp for at investering i børsnoterte fond for rente er tilgjengelig for flere. Gratis realtidskurser og program for teknisk analyse gjør dette også til et godt valg for mer erfarne investorer og tradere.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

Slik kjøper du rente ETF – steg for steg

eToros nettside og handelsløsning har et enkelt design som gjør at det passer godt for nye investorer som vil begynne med investering. Som kunde får du som nevnt tilgang til over 250 børsnoterte fond, i tillegg kan du handle aksjer uten kurtasje på 16 av de viktigste børsene i verden. eToro tilbyr også fractional shares eller deler av aksjer. Siden du ikke trenger å kjøpe en hel aksje åpner eToro dermed opp for at flere kan investere i aksjer med høy kurs. Fremgangsmåten for å kjøpe andre ETF, aksjer og fractional shares er den samme som for å kjøpe rente ETF-er som vi går gjennom her. Som regel går det ikke mer enn et par minutter fra du har begynt på kontoregistreringen til du kan kjøpe dine første ETF-er uten kurtasje.

1: Besøk eToro

Før du kan kjøpe børsnoterte fond for rente uten kurtasje må du registrere en konto. Det er gratis å registrere seg, og du får som nevnt tilgang til gratis realtidskurser og et program for tekniske analyser. For å komme til nettsiden slik at du kan registrere deg kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk, slik at du kan forvente deg en god brukeropplevelse.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

2: Åpne konto

Når du er på eToros nettside kan du starte registreringen ved å trykke på Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil bruke på din konto. Du kan enten lage deg et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller velge å bruke din Facebook- eller Google-konto til innlogging. Etter at du har valgt og aktivert metoden du vil bruke er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre i registreringen ved å trykke på Fullfør profil. Du får nå frem et skjema hvor du kan fylle inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Neste trinn er å svare på noen spørsmål slik at din erfaring og kunnskap om investeringer blir kartlagt. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Det minste innskuddet er som nevnt på $200 eller i underkant av 2000 kr. Maks innskudd går fra $5500 og oppover, avhengig av betalingsmetoden du vil bruke. Vil du komme raskt i gang med investering i børsnoterte fond for rentepapirer kan du bruke betalingsmetodene med direkte overføring. Det er VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer og Trustly. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring, men da kan det gå opptil 5 virkedager før pengene er fremme på din eToro-konto.

4: Kjøp rente ETF

Når du skal investere i børsnotert fond for rentepapirer må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke på navnet eller tickeren til ETF-en, og så trykke på Handle i søkeresultatet. Fra søkeresultatet kan du også få frem informasjon om fondet, kursoversikt og analyseprogrammet ved å trykke på logoen til ETF-en.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere eller antallet hele andeler du vil kjøpe. Etter å ha oppgitt sum eller antall aktiverer du din ordre ved å trykke på Åpne handel. Så lenge børsen ETF-en er notert på er åpen vil din ordre bli utført umiddelbart. Dine andeler vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du enkelt kan følge med å kursutviklingen og avkastningen fra din investering i børsnoterte fond for rentepapirer.

Rente ETF FAQ

Hva er rente ETF?

Rente ETF er børsnoterte fond som investerer i rentepapirer. Dette gjør at risikoen ved investeringen ofte er lav. Samtidig er oppsiden for avkastning fra børsnoterte fond som investerer i obligasjoner lav.

Hvordan kan jeg kjøpe rente ETF?

Det største utvalget av børsnoterte fond som investerer i rente er notert på New York Stock Exchange ARCA og kan derfor kjøpes via de fleste meglere. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan kjøpe ETF for rente uten å betale kurtasje.

Hvilker typer rente ETF finnes det?

Vi kan dele denne typen børsnoterte fond inn i ETF som investerer i rentepapirer med lang og kort løpetid. Videre kan vi også skille mellom ETF-er som investerer i obligasjoner utstedt fra stater og fra selskaper.

Er rente ETF en god investering?

Børsnoterte fond for renter har lav risiko, noe som også betyr at den forventede avkastningen er lavere enn hva du kan få fra aksjemarkedet. For investorer med kortere investeringshorisont kan denne typen ETF fungere godt. ETF-ene for rente fungerer også godt til risikodiversifisering.