kjøpe SPDR Dow Jones Industrial Average ETF børsnotert fond trust

SPDR Dow Jones Industrial Average ETF

Her kan du se de viktigste dataene, få tekniske analyser og se hvordan du kan kjøpe SPDR Dow Jones Industrial Average ETF.

SPDR Dow Jones Industrial Average kursutvikling

Kjøpe SPDR Dow Jones Industrial Average ETF uten kurtasje

Dow Jones indeksen er den eldste indeksen i USA. I dag er dette en av verdens mest kjente indekser, og den består av 30 Blue Chips selskaper som over tid har levert gode resultater. Det børsnoterte fondet SPDR Dow Jones Industrial Average følger denne indeksen og ETF-en er notert på New York Stock Exchange ARCA med tickeren DIA. DIA ETF utbetaler månedlige utbytter. Den årlige forvalteravgiften er 0,16 %.

Siden dette børsnoterte fondet er notert på NYSE ARCA er det ikke noe problem å kjøpe dette i Norge. De aller fleste norske meglere og banker tilbyr nemlig handel på de amerikanske børsene. Selv om dette er løsninger som er lett tilgjengelig og brukervennlige pleier vi likevel ikke å anbefale disse siden du må betale kurtasje ved både kjøp og salg. Det kan bli dyrt. Et godt alternativ er eToro som tilbyr kurtasjefri handel med mer enn 250 børsnoterte fond.

eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i børsnoterte fond er også forsikret opptil 1 million euro. Dermed er eToro et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. Det minste innskuddet er på $200, noe som betyr at de aller fleste kan komme i gang med investeringer. Med gratis realtidskurser og program for teknisk analyse passer eToro også for mer erfarne investorer og tradere.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

Slik kjøper du SPDR Dow Jones Industrial Average ETF – steg for steg

I tillegg til å ha mulighet til å handle mer enn 250 børsnoterte fond, og et bra utvalg av børsnoterte indeksfond, kan du også handle med mer enn 2000 aksjer notert på 16 forskjellige børser. Her skal vi gå gjennom steg for steg hvordan du kan kjøpe det børsnoterte fondet DIA. Denne metoden kan også brukes til å investere i andre ETF-er eller aksjer. Normalt tar det kun noen få minutter fra du begynner på registreringen av din konto til du kan begynne å handle ETF uten kurtasje.

1: Besøk eToro

Før du kan kjøpe SPDR Dow Jones Industrial Average uten kurtasje må du registrere deg slik at du får en handelskonto på eToro. Det er gratis å åpne en konto, og du får tilgang til gratis realtidskurser og program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden slik at du kan registrere deg kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden har et enkelt design slik at du raskt får full oversikt, og både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk slik at du får en god brukeropplevelse.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte på registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto for å logge inn. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring med aksjer og investeringer blir kartlagt. Det er ingen minstekrav for å kjøpe SPDR Dow Jones Industrial Average ETF uten kurtasje. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Med et minsteinnskudd på $200 eller i underkant av 2000 kr kan stort sett alle komme i gang med investeringer i børsnoterte fond. Maks innskudd avhenger av betalingsmetode og går fra $5500 og oppover. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe SPDR Dow Jones Industrial Average ETF kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte innskudd. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene inne på din eToro-konto.

4: Kjøp SPDR Dow Jones Industrial Average ETF

For å kjøpe det børsnoterte fondet SPDR Dow Jones Industrial Average uten kurtasje på eToro må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter SPDR Dow Jones Industrial Average eller tickeren DIA, og så trykke på knappen Handle i søkeresultatet. I søkeresultatet kan du også trykke på fondslogoen dersom du vil lese mer om fondet, se nøkkeltall og kursutvikling, eller lage tekniske analyser av det børsnoterte fondet SPDR Dow Jones Industrial Average.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere i fractional shares eller deler av en ETF, eller antallet hele ETF-er du ønsker å kjøpe. Når du har oppgitt sum eller antall andeler du vil ha kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge børsen er åpen. Dine andeler i SPDR Dow Jones Industrial Average vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra din investering i SPDR Dow Jones Industrial Average ETF.

Teknisk analyse av SPDR Dow Jones Industrial Average ETF

No shortCode found

Lag din egen tekniske analyse av SPDR Dow Jones Industrial Average

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

SPDR Dow Jones Industrial Average ETF FAQ

Hva er SPDR Dow Jones Industrial Average ETF?

Dette er et børsnotert fond som investerer i de 30 aksjene som inngår i Dow Jones Industrial Average indeksen. ETF-en er notert på New York Stock Exchange ARCA. Det børsnoterte fondet utbetaler månedlige utbytter til eierne.

Hvordan kan jeg kjøpe SPDR Dow Jones Industrial Average?

DIA ETF er notert på New York Stock Exchange ARCA, og du trenger derfor en megler som gir deg tilgang til handel på de amerikanske børsene. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan kjøpe DIA ETF uten kurtasje.

Hvor kan jeg se teknisk analyse av SPDR Dow Jones Industrial Average kurs?

Det børsnoterte fondet DIA er en populær investering som vi følger tett med på. Jevnlig legger vi ut tekniske analyser av DIA ETF på våre sider. Du kan også følge våre kurs dersom du vil lære å lage dine egne tekniske analyser.

Er SPDR Dow Jones Industrial Average ETF en god investering?

Det børsnoterte fondet investerer i 30 Blue Chips aksjer. Dette er selskaper som over tid har levert gode resultater, dette sammen med månedlige utbytter gjør at risikoen i dette fondet er forholdsvis lav til å være et børsnotert aksjefond.