Kjøpe SPDR Gold ETF uten kurtasje gull børsnotert fond teknisk analyse

SPDR Gold ETF

Her kan du se de viktigste dataene, få tekniske analyser og se hvordan du kan kjøpe SPDR Gold ETF.

SPDR Gold kursutvikling

Kjøpe SPDR Gold ETF uten kurtasje

SPDR Gold ETF er et børsnotert fond som driver av Standard and Poor’s Financial Services LLC. Det børsnoterte fondet er hovednotert på New York Stock Exchange ARCA, men kan også handles på børsene i Singapore, Tokyo, Hong Kong og Mexico. SPDR Gold ETF investerer direkte i gull, altså er fondet bakket av gull. Det er også det største børsnoterte fondet som investerer direkte i gull. Siden fondet er hovednotert på den amerikanske børsen er tilgangen til det god, men bruker du norske meglere eller banker kan det bli dyrt siden du må betale kurtasje på handlene dine. Bruker du derimot eToro slipper du å betale kurtasje, noe som gjør at du kan spare penger som heller kan investeres i det børsnoterte gullfondet.

eToro er ikke bare et rimelig alternativ til norske meglere og banker. De har et stort utvalg, og er også et trygt alternativ. I alt kan du handle i mer enn 250 forskjellige ETF-er og over 2000 aksjer fra 16 av de viktigste børsene i verden. eToro har alle de nødvendige tillatelsene fra det norske Finanstilsynet, og alle innskudd og plasseringer er forsikret opptil 1 million euro. De aller fleste kan komme i gang med investeringer på eToro siden det minste innskuddet er på kun $200. Med realtidskurser og teknisk analyseprogram har de også noe å tilby til erfarne tradere og investorer.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

Slik kjøper du SPDR Gold ETF – steg for steg

eToro har en veldig brukervennlige side. Med et minsteinnskudd på $200 og mulighet til å kjøpe fractional shares åpner de også opp for at de aller fleste kan begynne med investeringer. Som nevnt får du tilgang til over 250 ETF-er og over 2000 aksjer gjennom eToro. Det betyr at du har gode muligheter til å lage en godt diversifisert portefølje. Fremgangsmåten for å kjøpe andre børsnoterte fond, gull ETF eller aksjer er den samme som for å kjøpe SPDR Gold ETF som vi går gjennom her. I alt tar det som regel kun noen få minutter fra du begynner på registreringen til du kan kjøpe ETF-er.

1: Besøk eToro

Det aller første du må gjøre før du kan kjøpe GLD ETF uten kurtasje er å besøke nettsiden til eToro slik at du kan registrere en konto. Du kommer til nettsiden ved å trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk, noe som sikrer deg en god brukeropplevelse. Nettsiden har også et enkelt og brukervennlig design, noe som gjør at du raskt venner deg til å bruke den.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

2: Åpne konto

Når du er kommet til nettsiden kan du begynne på registreringen. Når du trykker på knappen hvor det står Bli med nå får du frem et skjema hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil bruke på din eToro-konto. Alternativene er å enten skrive inn brukernavn, passord og mailadresse, eller logge inn med dine Facebook- eller Google-konto. Når du har gjort ditt valg og aktivert metoden er din konto registrert og du er logget inn.

Før du kan kjøpe SPDR Gold ETF må du fullføre din konto. Når du trykker på Fullfør profil får du frem et nytt skjema hvor du kan fylle inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Neste trinn er å svare på spørsmål slik at din erfaring og kunnskap om investeringer blir kartlagt. Det siste du må gjøre er å verifisere din konto. Du sikrer din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Som nevnt er det minste innskuddet du kan gjøre $200, eller i underkant av 2000 kr. Det sammen med kurtasjefri handel betyr at de aller fleste kan begynne med investeringer på eToro. Når det gjelder maks innskudd går dette fra $5500 og oppover, avhengig av betalingsmetode. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe SPDR Gold ETF uten kurtasje kan du bruke metodene som har direkte overføring. Det er VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring, men da kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene på din eToro-konto.

4: Kjøp SPDR Gold ETF

Når du skal kjøpe SPDR Gold ETF eller andre børsnoterte fond og aksjer må du bruke ordreskjemaet på informasjonssiden til instrumentet. Ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter SPDR Gold ETF eller tickeren GLD, og så trykke på søkeresultat får du frem denne siden. Her finner du innlegg om fondet fra forumet, kursoversikt og analyseprogram. Ordreskjemaet åpner du ved å trykke på Handle.

I ordreskjemaet kan du skrive inn antallet andeler du vil ha i SPDR Gold ETF eller summen du vil investere i fractional shares. Neste steg er å aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Din ordre legges ut i markedet, og er børsen åpen blir den utført umiddelbart. Dine andeler i det børsnoterte fondet legges automatisk til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen.

Teknisk analyse av SPDR Gold ETF

No shortCode found

Lag din egen tekniske analyse av SPDR Gold

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

SPDR Gold ETF FAQ

Hva er SPDR Gold ETF?

SPDR Gold ETF med tickeren GLD er et børsnotert fond som investerer i fysisk gull. Faktisk er dette det største børsnoterte fondet i verden som gjør dette. Fondet blir forvaltet av Standard and Poor’s Financial Services LLC og er notert på New York Stock Exchange ARCA.

Hvordan kan jeg kjøpe GLD ETF?

Siden dette er et børsnotert fond som er hovedlistet på New York Stock Exchange ARCA kan du kjøpe det på flere måter. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan kjøpe SPDR Gold ETF uten kurtasje. Det betyr at du kan spare penger og investere mer.

Hvor kan jeg se teknisk analyse av SPDR Gold kurs?

Det børsnoterte fondet med tickeren GLD er en populær investering og vi følger tett med på kursutviklingen. Jevnlig legger vi ut teknisk analyse av SPDR Gold ETF på våre sider. Du kan også følge våre kurs for å lære å lage dine egne tekniske analyser av det børsnoterte gullfondet.

Er SPDR Gold ETF en god investering?

Gull er ansett for å være en god beskyttelse mot inflasjon. Det er også mange som kjøper gull når det er uro på børsene. Denne etterspørselen gjør at gullprisen kan stige. Stiger gullprisen vil også dette børsnoterte fondet som investerer direkte i gull også stige i verdi.