kjøp SPDR Health Care Select Sector ETF uten kurtasje xlv børsnotert fond helse investere helsefond

SPDR Health Care Select Sector ETF

Her kan du se de viktigste dataene, få tekniske analyser og se hvordan du kan kjøpe SPDR Health Care Select Sector ETF.

SPDR Health Care Select Sector kursutvikling

Kjøpe SPDR Health Care Select Sector ETF uten kurtasje

SPDR Health Care Select Sector er et børsnotert fond som er forvaltet av State Street Global Advisors Funds Distributors. ETFen skal følge Health Care Select Sector Index. Denne indeksen inneholder alle helseforetak som er en del av S&P 500. Det børsnoterte fondet er notert på NYSE ARCA med tickeren XLV og utbetaler utbytte hvert kvartal. Forvaltningsgebyret for ETFen er 0,12 % pr år.

Det største utvalget av børsnoterte fond finner du på de amerikanske børsene. I dag gir de fleste norske meglere og banker deg tilgang til disse, men siden du må betale kurtasje hver gang du kjøper og selger et børsnotert fond kan det bli dyrt. Dette er en av grunnene til at vi normalt ikke anbefaler disse løsningene. Et godt alternativ er eToro som gir deg tilgang til kurtasjefri handel med over 260 børsnoterte fond.

eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i børsnoterte fond er også forsikret opptil 1 million euro. Dermed er eToro et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. Det minste innskuddet er på $200, noe som betyr at de aller fleste kan komme i gang med investeringer. Med gratis realtidskurser og program for teknisk analyse passer eToro også for mer erfarne investorer og tradere.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

Slik kjøper du SPDR Health Care Select Sector ETF – steg for steg

En fordel med ETF er at du får spredd investeringen over flere selskap. Det gir deg en lavere selskapsrisiko. Med SPDR Health Care Select Sector, som er et børsnotert sektorfond, vil du få eksponering mot over 60 selskap, men alle driver innenfor samme sektor. Derfor er det viktig å spre risiko ved å også investere i ETF som dekker andre sektorer. På eToro har du tilgang til over 260 ETF, noe som betyr at du kan sette sammen en godt diversifisert portefølje. Her viser vi deg hvordan du kan kjøpe XLV ETF uten kurtasje. Samme fremgangsmåte kan du også bruke til å kjøpe andre børsnoterte fond.

1: Besøk eToro

Før du kan kjøpe SPDR Health Care Select Sector uten kurtasje må du registrere deg slik at du får en handelskonto på eToro. Det er gratis å åpne en konto, og du får tilgang til gratis realtidskurser og program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden slik at du kan registrere deg kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden har et enkelt design slik at du raskt får full oversikt, og både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk slik at du får en god brukeropplevelse.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte på registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto for å logge inn. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring med aksjer og investeringer blir kartlagt. Det er ingen minstekrav for å kjøpe SPDR Health Care Select Sector uten kurtasje. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Med et minsteinnskudd på $200 eller i underkant av 2000 kr kan stort sett alle komme i gang med investeringer i børsnoterte fond. Maks innskudd avhenger av betalingsmetode og går fra $5500 og oppover. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe SPDR Health Care Select Sector kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte innskudd. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene inne på din eToro-konto.

4: Kjøp SPDR Health Care Select Sector ETF

For å kjøpe SPDR Health Care Select Sector uten kurtasje på eToro må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter SPDR Health Care Select Sector eller tickeren XLV, og så trykke på knappen Handle i søkeresultatet. I søkeresultatet kan du også trykke på fondslogoen dersom du vil lese mer om fondet, se nøkkeltall og kursutvikling, eller lage tekniske analyser av det børsnoterte fondet SPDR Health Care Select Sector.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere i fractional shares eller deler av en ETF, eller antallet hele ETF-er du ønsker å kjøpe. Når du har oppgitt sum eller antall andeler du vil ha kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge børsen er åpen. Dine andeler i SPDR Health Care Select Sector vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra din investering i XLV ETF.

Teknisk analyse av SPDR Health Care Select Sector ETF

No shortCode found

Lag din egen tekniske analyse av SPDR Health Care Select Sector

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

SPDR Health Care Select Sector ETF FAQ

Hva er SPDR Health Care Select Sector?

SPDR Health Care Select Sector er en ETF som er notert på NYSE ARCA med tickeren XLV. Det børsnoterte fondet investerer i helseforetak og skal følge Health Care Select Sector Index. Indeksen omfatter helseforetak som er en del av S&P 500 indeksen.

Hvordan kan jeg kjøpe SPDR Health Care Select Sector?

Det børsnoterte fondet er notert på New York Stock Exchange ARCA, så du trenger en megler som gir deg tilgang til de amerikanske børsene. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan investere i SPDR Health Care Select Sector uten kurtasje.

Hvor kan jeg se teknisk analyse av SPDR Health Care Select Sector kurs?

SPDR Health Care Select Sector er en populær investering som kan ta ned risiko i porteføljen. Vi følger tett med på kursutviklingen og legger jevnlig ut tekniske analyser av XLV ETF på vår side. Du kan også følge våre kurs dersom du vil lære å lage dine egne tekniske analyser.

Er XLV ETF en god investering?

Helseforetak har ofte en jevn etterspørsel etter sine tjenester, noe som gir stabile inntekter. Denne typen selskap er også regnet for å kunne gjøre det godt i perioder med høy inflasjon. Dermed kan XLV ETF gi god avkastning til investorene. XLV utbetaler også kvartalsvise utbytter.