kjøpe SPDR S&P 500 ETF trust børsnotert fond

SPDR S&P 500 ETF

Her kan du se de viktigste dataene, få tekniske analyser og se hvordan kjøpe S&P 500 ETF uten kurtasje.

SPDR S&P 500 ETF kursutvikling

Kjøpe S&P 500 ETF

SPDR S&P 500 ETF er notert på New York Stock Exchange ARCA med tickeren SPY. Det børsnoterte fondet er konstruert for å følge S&P 500 indeksen som inneholder de 500 største børsnoterte selskapene i USA. Ved å investere i dette børsnoterte indeksfondet vil du få eksponering mot disse 500 selskapene som er fordelt på 24 sektorer. Det betyr at du får en god risikodiversifisering. Den årlige forvalterkostnaden er 0,0945 %, ETF-en utbetaler utbytter hvert kvartal.

De fleste norske meglere og banker gir deg tilgang til de amerikanske børsene slik at du kan investere i ETF gjennom disse. Dette er trygge og brukervennlige løsninger, men ofte kan de bli dyre siden du må betale kurtasje hver gang du kjøper og selger ETF-er. Har du spurt deg selv om hvordan kjøpe S&P 500 kan Markets være et godt alternativ.

Markets tilbyr både aksjehandel med lav kurtasje og trading med CFD uten kurtasje. Velger du å investere i aksjer får du tilgang til 17 børser med en kurtasje på 0,1 %, evt 2 cent pr aksje dersom du handler amerikanske aksjer. Vil du heller trade med CFD uten kurtasje får du tilgang til børsnoterte fond og aksjer notert på 20 børser.

Markets er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i børsnoterte fond og aksjer er også forsikret opptil 1 million euro. Dermed er Markets et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. Det minste innskuddet er på €100, noe som betyr at de aller fleste kan komme i gang med investeringer. Med gratis realtidskurser og program for teknisk analyse passer Markets også for mer erfarne investorer og tradere.

[table “52” not found /]

Slik kjøper du S&P 500 ETF – steg for steg

SPY ETF er bare et av mange børsnoterte fond som kan kjøpes uten kurtasje på Markets ved å bruke CFD. Siden du ikke betaler kurtasje vil kostnadene holdes nede, noe som over tid betyr at du kan få bedre avkastning. All handel med vanlige aksjer har lav kurtasje. Her skal vi gå gjennom hvordan du kan kjøpe SPDR S&P 500 ETF, og fremgangsmåten for dette kan også brukes til å kjøpe andre typer ETF-er, CFD på aksjer og aksjer.

1: Besøk Markets

Før du kan kjøpe S&P 500 ETF må du registrere deg slik at du får en handelskonto på Markets. Det er gratis å åpne en konto, og du får tilgang til gratis realtidskurser og program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden slik at du kan registrere deg kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til Markets. Nettsiden har et enkelt design slik at du raskt får full oversikt, og både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk slik at du får en god brukeropplevelse.

[table “52” not found /]

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til Markets kan du starte på registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto for å logge inn. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring med børsnoterte fond og investeringer blir kartlagt. Det er ingen minstekrav om kunnskap eller erfaring for å kjøpe S&P 500 ETF. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Med et minsteinnskudd på €100 eller rundt 1000 kr kan stort sett alle komme i gang med investeringer. Maks innskudd uavhengig av betalingsmetode er €999999. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe S&P 500 ETF kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller eller Skrill som har direkte innskudd. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene inne på din Markets-konto.

4: Kjøp S&P 500 ETF

Aksjehandel på Marketsi må aktiveres. Dersom du ønsker å bruke CFD uten kurtasje til å få eksponering mot S&P 500 ETF trenger du ikke å gjøre dette. Når du er logget inn på din konto trykker du på Invest i menyen på venstre side av skjermen. Scroll deg ned til du ser Open Account under Share Dealing. Trykk på denne knappen for å aktivere aksjehandel med lav kurtasje.

For å lage en kjøpsordre på S&P 500 ETF CFD på Markets må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter SDPR S&P 500 ETF eller tickeren SPY, og så trykke på søkeresultatet. I søkeresultatet kan du også trykke på selskapslogoen dersom du vil lese mer om selskapet, se nøkkeltall, kursutvikling for SPDR S&P 500 ETF eller lage tekniske analyser av S&P 500 ETF. Du kan også se på anbefalinger og kursmål fra analytikere.

I ordreskjemaet kan du skrive inn antallet ETF du ønsker å kjøpe. Når du har oppgitt antall ETF du vil ha kan du aktivere ordren ved å trykke på Buy. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge børsen er åpen. Dine ETF CFD på SPDR S&P 500 vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra din investering i S&P 500 ETF.

Hvorfor vi anbefaler Markets til å kjøpe S&P 500 ETF CFD

Markets er både en nettmegler som gir deg tilgang til aksjehandel og en markedsplass for trading med CFD. Ser vi på kurtasje er denne svært konkurransedyktig, og spesielt på utenlandske børser som få norske meglere enten ikke gir deg tilgang til, eller tar en høy kurtasje for handler. Med tilgang til aksjer på 17 børser og aksje CFD på 20 børser er det også lite å utsette på utvalget av investeringsmuligheter.

Å ta gode avgjørelser er viktig når du skal trade eller investere i aksjer. På Markets får du tilgang til dyptgående analyser av utvalgte aksjer fra Thomson Reuters. I tillegg får du også aksjeanbefalinger og kursmål på utvalgte aksjer fra kjente meglerhus som Goldman Sachs, JP Morgan og mange andre. Markets gir deg også en oversikt over insidehandler og hvordan hedgefond forholder seg til forskjellige aksjer.

TradingView er av mange regnet for å være et av de beste verktøyene til teknisk analyse. På Markets er dette programmet integrert i tradingplattformen, noe som gir deg stor brukervennlighet. Markets tilbyr også Investment Strategy Builder som lar deg bygge dine egne investeringsstrategier når du vil trade eller kjøpe SPDR S&P 500 ETF.

 • Aksjehandel med lav kurtasje på 17 børser
 • Kurtasjefri CFD handel med ETF og aksjer på 20 børser
 • Gratis analyser, kursmål og anbefalinger fra kjente meglerhus
 • Teknisk analyse med TradingView integrert i tradingplattform
 • Investment Strategy Builder

Teknisk analyse av SPDR S&P 500 ETF

Følg våre kurs og lær teknisk analyse slik at du kan finne kjøpssignaler og salgssignaler på charts for aksjekurser og indekser. Her kan du også lese mer om de tekniske indikatorene vi bruker i våre tekniske analyser av S&P 500 ETF slik at du kan lære å tolke signalene disse gir. (Sidene åpnes i ny fane slik at du enkelt kan komme tilbake til den tekniske analysen av S&P 500 ETF):

Lag din egen tekniske analyse av SPDR S&P 500 ETF

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

SPDR S&P 500 ETF FAQ

Hvordan kjøpe S&P 500 ETF?

Siden S&P 500 ETF er notert på New York Stock Exchange ARCA kan det bli dyrt å kjøpe ETF-en gjennom norske meglere. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan spare penger ved å kjøpe S&P 500 ETF uten kurtasje ved å bruke CFD.

Hvor kan jeg følge S&P 500 ETF kursutvikling?

På vår side kan du følge med på kursutviklingen til S&P 500 ETF. Vi har også samlet nyttig informasjon og nøkkeltall fra det børsnoterte fondet.

Hvor kan jeg se teknisk analyse av SPDR S&P 500 ETF kurs?

Det er populært å kjøpe aksjer i SPDR S&P 500 ETF, men det kan være vanskelig å time markedet. På vår side kan du se tekniske analyser av S&P 500 ETF for å finne kjøpssignaler eller salgssignaler. Du kan også følge våre kurs i teknisk analyse dersom du vil lage din egen analyse av S&P 500 ETF.

Er S&P 500 ETF en god investering?

S&P 500 indeksen inneholder de 500 største børsnoterte selskapene i USA, noe som gir deg en god risikodiversifisering. Indeksen har over lang tid gitt god avkastning. SPDR S&P 500 ETF utbetaler også utbytte til investorene hvert kvartal.