kjøpe SPDR S&P 500 ETF trust børsnotert fond

SPDR S&P 500 ETF

Her kan du se de viktigste dataene, få tekniske analyser og se hvordan du kan kjøpe SPDR S&P 500 ETF.

SPDR S&P 500 kursutvikling

Kjøpe SPDR S&P 500 ETF uten kurtasje

SPDR S&P 500 ETF er notert på New York Stock Exchange ARCA med tickeren SPY. Det børsnoterte fondet er konstruert for å følge S&P 500 indeksen som inneholder de 500 største børsnoterte selskapene i USA. Ved å investere i dette børsnoterte indeksfondet vil du få eksponering mot disse 500 selskapene som er fordelt på 24 sektorer. Det betyr at du får en god risikodiversifisering. Den årlige forvalterkostnaden er 0,0945 %, ETF-en utbetaler utbytter hvert kvartal.

SPY ETF omsettes på den amerikanske børsen NYSE, noe som gjør at tilgangen på ETF-en er god. For eksempel kan det kjøpes via de aller fleste norske meglere og banker som tilbyr aksjehandel i utlandet. Dette er brukervennlig måter å kjøpe børsnoterte indeksfond på, men det kan bli dyrt siden du må betale kurtasje når du kjøper eller selger ETF-er. Et godt alternativ som vi pleier å anbefale er eToro som tilbyr kurtasjefri handel med over 250 ETF-er og mer enn 2000 aksjer notert på 16 av de viktigste børsene.

eToro er også et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. Det er CySEC som regulerer eToro, og eToro har også alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i ETF-er og aksjer er også forsikret opptil 1 million euro. Det minste innskuddet er på $200, og dermed åpner eToro opp for at flere kan begynne med investeringer. Med gratis realtidskurser og analyseprogram passer dette også for mer erfarne tradere og investorer.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Din egenkapital er utsatt for risiko.

Slik kjøper du SPDR S&P 500 ETF – steg for steg

SPY ETF er bare et av mange børsnoterte fond som kan kjøpes uten kurtasje på eToro. Siden du ikke betaler kurtasje vil kostnadene holdes nede, noe som over tid betyr at du kan få bedre avkastning. All handel med vanlige aksjer er også kurtasjefri. Her skal vi gå gjennom hvordan du kan kjøpe SPDR S&P 500 ETF, og fremgangsmåten for dette kan også brukes til å kjøpe andre typer ETF-er, aksjer eller fractional shares. Som regel tar det kun noen få minutter fra du begynner på kontoregistreringen til du kan gjennomføre dine første handler.

1: Besøk eToro

Før du kan kjøpe SPY ETF uten kurtasje på eToro må du registrere en konto. Dette koster ingenting, og du får tilgang til gratis realtidskurser og program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden slik at du kan åpne en konto kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk slik at du får en god brukeropplevelse.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Din egenkapital er utsatt for risiko.

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte registreringen ved å trykke på Bli med nå. Du får nå frem et skjema hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil bruke på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller velge å bruke din Facebook- eller Google-konto til innlogging. Når du har gjort ditt valg og aktivert innloggingsmetoden er din konto registrert og du er logget inn.

Nå går du videre ved å trykke på Fullfør profil slik at du får frem skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Etter du har gjort dette må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring og kunnskap om investeringer blir kartlagt. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke til innskudd og uttak.

3: Gjør innskudd

Det minste innskuddet er som nevnt $200 eller i underkant av 2000 kr. Det sammen med kurtasjefri handel gjør eToro til et godt valg for investering for nybegynnere. Maks innskudd går fra $5500 og oppover avhengig av betalingsmetode. Vil du komme raskt i gang med å kjøpe SPDR S&P 500 ETF uten kurtasje kan du bruke betalingsmetodene med direkte overføring. Det er VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer og Trustly. Det er også mulig å gjøre en vanlig bankoverføring, men da kan det gå opptil 5 virkedager før pengene er fremme på din eToro-konto.

4: Kjøp SPDR S&P 500 ETF

Når du skal kjøpe SPY ETF uten kurtasje må du bruke ordreskjemaet. Du får frem dette ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke på enten SPDR S&P 500 ETF eller på tickeren SPY, og så trykke på Handle i søkeresultatet. I søkeresultatet kan du også trykke på logoen til ETF-en for å få frem mer informasjon, kursoversikt og programmet for å lage tekniske analyser.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere i fractional shares for SPY ETF, eller antallet hele andeler du vil kjøpe. Etter at du har oppgitt sum eller antall trykker du på Åpne handel slik at din ordre blir aktivert. Så lenge børsen er åpen vil den bli utført umiddelbart. Dine andeler i SPY ETF legges så automatisk til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutvikling og avkastning fra din investering.

Teknisk analyse av SPDR S&P 500 ETF

Lag din egen tekniske analyse av SPDR S&P 500

Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

SPDR S&P 500 ETF FAQ

Hva er SPDR S&P 500 ETF?

SPDR S&P 500 ETF er et børsnotert fond som tracker S&P 500 indeksen. Denne indeksen inneholder de 500 største børsnoterte selskapene i USA. Ved å kjøpe SPY ETF vil du få eksponering mot 24 ulike sektorer.

Hvordan kan jeg kjøpe SPDR S&P 500 ETF?

SPY ETF er notert på New York Stock Exchange ARCA, så du trenger derfor en megler som gir deg tilgang til de amerikanske børsene. På vår side går vi gjennom steg for steg hvordan du kan kjøpe SPY ETF uten kurtasje.

Hvor kan jeg se teknisk analyse av SPDR S&P 500 kurs?

S&P 500 er en av de viktigste indeksene, og SPY ETF er en populær investering som vi følger tett med på. Jevnlig legger vi ut tekniske analyser av SPDR S&P 500 ETF på våre nettsider. Du kan også følge våre kurs dersom du vil lære å lage dine egne tekniske analyser.

Er SPDR S&P 500 ETF en god investering?

SPY ETF gir deg eksponering mot 500 av de største børsnoterte selskapene i USA, ETF-en gir deg også eksponering mot 24 sektorer. Dermed er dette en godt diversifisert investering som kan gi god avkastning. ETF-en utbetaler også utbytte 4 ganger i året.

%d bloggere liker dette: