investere Kjøpe Ukrnafta aksjer uten kurtasje

Ukrnafta

Ukrnafta eller Укрнафта er et ukrainsk olje- og gasselskap som ble etablert i 2004. Selskapet driver også en kjede med besinstasjoner. Ukrnafta er i dag den største produsenten av olje og gass i Ukraina. Aksjen er notert på PFTS Ukraine Stock Exchange med tickeren UNAF.UX.UA.

Kjøpe Ukrnafta aksjer

Det er ikke vanlig at norske meglere og banker som tilbyr aksjehandel gir deg tilgang til børser i fremvoksende økonomier som Ukraina, og de som gjør det tar ofte en høy kurtasje. Dette er en av grunnene til at vi normalt ikke anbefaler disse løsningene. Freedom24 er en nettmegler som gir deg tilgang til aksjehandel på børsen i Ukraina med lav kurtasje.

Freedom24 er en nettmegler som er eid av selskapet Freedom Holdings Corp som er børsnotert på Nasdaq med tickeren FRHC. Nettmegleren har lisens fra Cyprus Securities and Exchange Commission, og i tillegg alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Med en investeringskonto på Freedom24 har du tilgang til over børser i Europa, USA og Asia med mer enn 1000000 instrumenter åpne for investering.

Slik kjøper du Ukrnafta aksjer – steg for steg

Olje og gass er syklisk, og det er derfor viktig å ikke bare investere i Ukrnafta. Videre er Ukraina en fremvoksende økonomi som opplever krig, noe som øker risikoen ytterligere. Det er derfor viktig å spre risiko. På Freedom24 har du tilgang til handel med mer enn 1000000 aksjer, børsnoterte fond, opsjoner og obligasjoner. Det betyr at det aller meste ligger til rette for at du skal kunne bygge opp en godt diversifisert portefølje. Her viser vi deg hvordan du kan investere i Ukrnafta aksjer med lav kurtasje. Samme fremgangsmåte kan du også bruke til å kjøpe aksjer på andre børser.

1: Besøk Freedom24

Før du kan kjøpe Ukrnafta aksjer notert på Kiev børs må du åpne en konto på Freedom24. Du kommer til nettsiden ved å trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til Freedom24. Nettsiden er kun tilgjengelig på engelsk. I tillegg til å kunne investere på børsen i Kyiv kan du også handle aksjer på flere børser i Europa, USA og Asia. Freedom24 gir også tilgang til børsnoteringer på børser i USA og Europa.

freedom24
  • Anbefalt nettmegler
  • Lav kurtasje
  • Aksjer, ETF, obligasjoner
  • Børsnoteringer
  • Godkjent av Finanstilsynet


Din egenkapital er utsatt for risiko.

2: Åpne konto

Når du er kommet til nettsiden kan du starte registreringen ved å trykke på knappen Sign up. Du får nå frem to felt hvor du kan fylle inn din mailadresse og et passord du ønsker å bruke til innloggingen.

På neste steg kan du velge landet du er skattepliktig til og skattenummeret ditt. Dette tilsvarer ditt personnummer. I tillegg må du krysse av for om du skatter til USA, og om du er i familie med en eksponert person som er rapporteringspliktig.

Neste steg går ut på å akseptere regler og vilkår for å bruke tjenesten til Freedom24. Her fyller du også inn ditt telefonnummer slik at du kan få tilsendt link for kontoverifisering.

Verifiser konto

Når du trykker på linken i SMSen du har fått tilsendt kan du ta et bilde av pass eller førerkort for å identifisere deg selv. Deretter må du laste opp et bilde av et adressebevis. Her kan du enten ta et bilde av en faktura som viser adressen din eller laste opp en kontoutskrift.

3: Gjør innskudd

Vil du bruke Freedom24 som en vanlig nettmegler for aksjehandel på den Ukrnafta børsen kan du gjøre et mindre innskudd fra €10 og oppover. Det er et krav om at du har minst $2000 tilgjengelig som sikkerhet for å kunne delta i børsnoteringer, så dersom du først og fremst ønsker dette må du altså sette inn denne summen. Du vil motta 3 % rente PA for penger som står på din konto (D Account).

Du kan velge å gjøre innskudd med bankkort dersom du vil ha penger på konto med en gang. Det vil komme et gebyr på 2,5 % ved bruk av bankkort. Alternativt kan du bruke bankoverføring, men da kan det ta mellom 1 til 3 virkedager før du har penger på konto. Detaljer for overføringen finner du på din konto når du er logget inn. Minste innskudd er $10 med begge metodene.

4: Kjøp Ukrnafta aksjer

Når du har fått penger på din konto kan du kjøpe Ukrnafta aksjer. Gå til Web-terminal og velg European Stock Exchanges, og deretter Ukraine. Du kan nå lage en liste med de mest omsatte aksjene eller ukrainske aksjer som har trendet mest den siste tiden. Scroll deg så ned til du har funnet Ukrnafta. Du kan også finne aksjen ved å søke etter tickeren UNAF.UX.UA.

Når du har funnet aksjen du ønsker å kjøpe må du starte en Secure Session. Dette gjør du ved å oppgi en kode som sendes til deg på SMS. Oppgi antallet Ukrnafta aksjer du vil kjøpe og prisen du er villig til å gi. Trykk på Order Settings for å oppgi om du ønsker å bruke gearing, hvor lenge ordren skal vare og for å aktivere handler med et trykk. Dine ukrainske aksjer legges automatisk til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen.

Hvorfor vi anbefaler Freedom24 til å kjøpe aksjer i Ukrnafta

Freedom24 er en nettmegler som er lite kjent i Norge, men vi tror at dette er noe som kommer til å bli endret. Nettmegleren har en nettside som er enkel å bruke, og i tillegg får du tilgang til et stort antall instrumenter notert på børser i Europa, USA og Asia. Med konto på Freedom24 får du også tilgang til viktige børsnoteringer i Europa og USA. Dette gjør at Freedom24 passer like godt til nybegynnere som skal kjøpe sine første aksjer og erfarne tradere som hedger porteføljen med opsjoner.

  • 1000000 instrumenter
  • Aksjer, ETF, opsjoner, obligasjoner
  • Lav kurtasje
  • Børsnoteringer

Ukrnafta FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe Ukrnafta aksjer?

Siden Ukrnafta er notert på FTPS Ukraine Stock Exchange kan det bli både vanskelig og dyrt å kjøpe aksjen gjennom norske meglere. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan spare penger ved å investere i Ukrnafta aksjer med lav kurtasje.

Er Ukrnafta aksjer en god investering?

Olje og gass er en syklisk bransje, og Ukraina er en fremvoksende økonomi. Dermed er det høy risiko å investere i aksjen, men denne risikoen kan også sikre at du får god avkastning. Vurderer du å investere i Ukrnafta kan du se fremgangsmåten på vår side.