Utbytte ETF børsnoterte fond dividende utbytter

Utbytte ETF

Her kan du se eksempler på utbytte ETF og hvordan du kan kjøpe utbytte ETF.

Utbytte ETF-er

Kjøpe utbytte ETF uten kurtasje

ETF-er har blitt veldig populære investeringer de siste årene, og det finnes også spesialiserte utbytte ETF som investerer i de aksjene som betaler de høyeste utbyttene. Det disse har til felles er at de i stor grad er notert på de amerikanske børsene. Det betyr at du kan kjøpe disse via norske nettmeglere og i nettbanker hvor du kan kjøpe utenlandske aksjer, men dette kan bli dyrt siden du må betale kurtasje når du kjøper og selger ETF-er. eToro er en nettmegler som tilbyr kurtasjefri handel, noe som betyr at du kan spare penger fordi du får lavere kostnader.

eToro har alle de nødvendige tillatelsene fra det norske Finanstilsynet, noe som viser at dette er et trygt og seriøst alternativ. Alle innskudd og plasseringer er også forsikret opptil 1 million euro, noe som gir deg en høy grad av sikkerhet. Det minste innskuddet er på $200, noe som tilsvarer rundt 2000 kr, og dermed er eToro er god løsning for nye investorer som vil investere og spare i utbytte ETF. Som kunde får du tilgang til over 250 ETF-er og mer enn 2000 aksjer fra noen av de viktigste børsene i verden, så løsningen passer også godt for mer erfarne investorer og tradere.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

Slik kjøper du utbytte ETF – steg for steg

Siden eToro tilbyr kurtasjefri handel vil spread og forvaltergebyr være de eneste kostnadene for en investering i utbytte ETF-er. Dette gjør også at du kan investere i andre typer ETF for å spre risikoen, uten at det blir for dyrt på grunn av tranaksjonskostnader. Fremgangsmåten for å investere i noen av de 250+ andre ETF-ene som er tilgjengelig er den samme som for å investere i børsnoterte fond som betaler utbytte. Normalt tar det kun noen få minutter fra du begynner på registreringen til du kan kjøpe dine ETF-er.

1: Besøk eToro

Det aller første du må gjøre er å gå til eToros nettside. Du kan enkelt komme deg dit ved å trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Med norsk nettside og kundeservice kan du forvente deg en god brukeropplevelse. Nettsiden har også et enkelt design som gjør at du raskt får oversikt over de ulike funksjonene som er tilgjengelig.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge innloggingsmetode til din konto på eToro. Du kan enten skrive inn brukernavn, passord og mailadresse, eller velge å bruke din Facebook- eller Google-konto. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registert og du er logget inn. Dermed gjenstår det kun noen raske trinn før du kan kjøpe børsnoterte fond som betaler utbytte.

Trykk på Fullfør profil slik at du får frem skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen raske spørsmål slik at din kunnskap og erfaring med investeringer blir kartlagt. Nå kan du også sikre din konto ved å verifisere den. Det gjør du ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din og betalingsmetodene du vil bruke til innskudd og uttak.

3: Gjør innskudd

Det minste innskuddet er på kun $200, og sammen med kurtasjefri handel kan de aller fleste komme i gang med sparing i ETF som utbetaler utbytte. Maks innskudd går fra $5500 og oppover, og avhenger av betalingsmetode. Vil du komme raskt i gang med investeringene dine anbefaler vi å bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte overføringer. Du kan også bruke bankoverføring, men med denne metoden kan de gå opptil 5 virkedager før du har pengene tilgjengelig på din eToro-konto.

4: Kjøp utbytte ETF

Når du skal kjøpe børsnoterte fond som betaler utbytte må du gå til infosiden for fondet. Du kommer deg dit ved å bruke søkefunksjonen øverst på skjermen til å enten søke på navnet til ETF-en du vil kjøpe eller på tickeren, og deretter trykke på søkeresultatet. På denne siden finner du kursoversikt, innlegg fra forumet og analyseprogram. Du kan åpne ordreskjemaet ved å trykke på Handle.

I ordreskjemaet kan du enten skrive inn summen du vil investere eller antallet andeler du vil kjøpe i det børsnoterte fondet. Når du har oppgitt sum eller antall kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Din ordre legges nå ut i markedet hvor du blir utført med en gang så lenge børsen er åpen. Dine andeler i det børsnoterte fondet legges automatisk til i din portefølje hvor du kan følge med på kursutviklingen.

Utbytte ETF FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe utbytte ETF?

Siden ETF er notert på børsen kan du kjøpe utbytte ETF via nettmeglere. På vår side viser vi deg hvordan du kan investere i børsnoterte fond som utbetaler utbytte uten å betale kurtasje. Det betyr at du kan spare penger som kan investeres, og gi deg mer utbytte.

Hvilker typer utbytte ETF finnes det?

Det finnes mange forskjellige utbytte ETF-er å velge mellom, men de fleste kommer fra USA og sikter seg inn mot dette markedet siden det er veldig populært med utbytte. I vår oversikt kan du se noen av de mest populære ETF-ene som utbetaler utbytte.

Er utbytte ETF en god investering?

Mange anser aksjer som gir utbytte for å være trygge investeringer. Dette kan også gjelde for ETF som gir utbytter. En fordel med ETF er at du får spredd risikoen i flere selskaper, noe som gjør deg mindre utsatt for selskapsrisiko.