Valutahandel

Norske selskaper driver ofte med handel i utlandet eller med råvarer som er notert i utenlandsk valuta. På grunn av dette er det mange tradere som følger med på valutakurser. Veien videre derfra til valutahandel er kort.

aksjeskolen

Valuta

Råvarer er veldig viktig for utviklingen på Oslo Børs, og mange andre børser for den saks skyld. Dermed er også valutakurser noe mange følger med på, for å kunne få et mer presist inntrykk av om kursene er lave eller høye, og om det er kjøps- eller salgsmuligheter i markedet. Valuta er også sterkt påvirket av makronyheter, som de fleste aksjetradere følger med på. Dette har gjort at mange også bruker valuta til å sette sammen en veldiversifisert portefølje.

Valutahandel

Valutahandel kan brukes forskjellige. Det finnes flere grunner til å kjøpe valuta. Dersom du for eksempel vurderer å kjøpe aksjer i Amazon som er notert i USA, vil du bli eksponert mot utviklingen i prisen på USDNOK. Videre kan valuta brukes som et eget handelsinstrument for tradere som søker å utnytte svingninger som oppstår i valutamarkedet. Valuta handles oftest ved bruk av kontrakter som for eksempel CFDer.

Realtidskurser for valuta

Det finnes som nevnt forskjellige grunner til å følge med på valuta i realtidskurser. Dette er noe du kan få tilgang til gratis. eToro er en av de største og beste markedsplassene for valutahandel med CFDer. Når du åpner tradingkonto her får du tilgang til gratis realtidskurser for valuta CFDer.

  • Gå til etoro.com
  • Åpne en konto og få gratis realtidskurser

eToro er en multi-asset platform som tilbyr investering i både aksjer og kryptovaluta, i tillegg til CFD-trading.
Vennligst vær obs på at CFD er komplekse instrumenter og bringer med seg en høy risiko for å tape penger på grunn av belåning. 
62 % av retailinvestor tradingkontoer taper penger på CFD-trading med denne leverandøren.
Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape dine penger.
Kryptoinstrumenter er svært volatile og uregulerte investeringsprodukter. Det er ingen EU-investor beskyttelse.
Denne teksten er kun for informasjon og opplysning, og skal ikke bli sett på som et investeringsråd eller investeringsanbefaling.