Verdiaksjer ETF eksempler anbefalt anbefalinger tips

Verdiaksjer ETF

Her kan du se eksempler på børsnoterte fond for verdiaksjer og hvordan du kan kjøpe verdiaksjer ETF.

Verdiaksjer ETF-er

Kjøpe verdiaksjer ETF uten kurtasje

Verdiaksjer er kjent for å kunne gi beskyttelse for porteføljen i perioder med høyere renter, og i tillegg betaler de også ofte utbytte. Sammen med lav prising gjør dette at nedsiden kan være lav. Et godt alternativ til å investere enkeltvis i verdiaksjer kan børsnoterte fond med fokus på verdiaksjer være et godt alternativ. Verdiaksjer ETF er i hovedsak notert på New York Stock Exchange ARCA, og de er dermed lett tilgjengelig. Du kan bruke norske meglere og banker, men dette kan bli dyrt siden du må betale kurtasje ved kjøp og salg. Dette er en av grunnene til at vi anbefaler eToro som er en nettmegler som tilbyr kurtasjefri handel.

eToro er også et trygt og sikkert alternativ til norske meglere og banker, i tillegg til å være en rimelig løsning. eToro har alle de nødvendige tillatelsene fra det norske Finanstilsynet, og alle innskudd og plasseringer er forsikret opptil 1 million euro. Kurtasjefri handel og et minsteinnskudd på $200, eller rundt 2000 kr, gjør at de aller fleste kan komme i gang med investeringer og sparing i børsnoterte fond. Som kunde får du tilgang til over 250 ETF-er, aksjehandel på 16 børser og eget analyseprogram med realtidskurser. Dette gjør at eToro også passer til mer erfarne investorer og tradere.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

Slik kjøper du verdiaksjer ETF – steg for steg

eToro er veldig brukervennlig, og fremgangsmåten for å kjøpe verdiaksjer ETF kan også brukes for å kjøpe andre typer børsnoterte fond og aksjer. Siden du ikke betaler kurtasje kan du derfor få en godt diversifisert portefølje uten at kostnadene blir for høye. Som regel tar det ikke mer enn et par minutter fra du begynner på registreringen av din eToro-konto til du kan kjøpe verdiaksjer ETF.

1: Besøk eToro

Det aller første du må gjøre før du kan begynne å investere i ETF for verdiaksjer er å besøke nettsiden til eToro. Du kommer deg dit ved å trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden er oversatt til norsk, og du har også norsk kundeservice tilgjengelig, noe som gir deg en god brukeropplevelse. Nettsiden har også et enkelt design som sikrer at du raskt får oversikt over de ulike funksjonene som er tilgjengelig.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

2: Åpne konto

Når du er kommet til nettsiden kan du begynne på registreringen ved å trykke på knappen hvor det står Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge innloggingsmetoden du vil bruke på din konto. Du kan velge å skrive inn brukernavn, passord og mailadresse, eller bruke din konto på Facebook eller Google som innloggingsmetode. Når du har gjort ditt valg og aktivert innloggingsmetoden er din konto registrert og du er logget inn.

Nå gjenstår det kun å fullføre registreringen, og det gjør du ved å trykke på Fullfør profil slik at du får frem skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Neste trinn er å svare på spørsmål slik at din erfaring og kunnskap om investeringer blir kartlagt. Til slutt kan du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Siden det minste innskuddet er på kun $200 kan de aller fleste begynne med investeringer i ETF for verdiaksjer på eToro, og siden du ikke betaler kurtasje blir det heller ikke for dyrt. Maks innskudd går fra $5500 og oppover. Vil du begynne med investeringer med en gang kan du gjøre innskudd med VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte overføringer. Bankoverføring er også tilgjengelig, men bruker du denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene på din eToro-konto.

4: Kjøp verdiaksjer ETF

Når du skal kjøpe børsnotert fond med verdiaksjer må du bruke ordreskjemaet. Dette finner du på informasjonssiden til de ulike ETF-ene. Ved å søke på enten navnet eller tickeren til den ETF-en du vil kjøpe, og så trykke på søkeresultatet kommer du til informasjonssiden. Her finner du innlegg om ETF-en fra forumet, kursoversikt og analyseprogrammet. Du kan åpne ordreskjemaet ved å trykke på Handle.

I ordreskjemaet kan du enten skrive inn summen du vil investere eller antallet andeler i ETF-en du vil ha. Når du har oppgitt sum eller antall aktiverer du ordren ved å trykke på Åpne handel. Så lenge børsen er åpen legges ordren ut i markedet og utføres umiddelbart. Dine ETF-er legges automatisk til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen på din investering.

Verdiaksjer ETF FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe verdiaksjer ETF?

De aller fleste ETF-er er notert på New York Stock Exchange ARCA, og dermed trenger du en megler eller bank som gir deg tilgang til handel på amerikanske børser. I vår guide viser vi deg hvordan du kan kjøpe verdiaksjer ETF uten kurtasje.

Hvilker typer verdiaksjer ETF finnes det?

Det finnes et stort antall børsnoterte fond som investerer i verdiaksjer. Disse kan følge ulike indekser. På vår oversikt kan du se eksempler på noen av de mest populære verdiaksjer ETF-er som er tilgjengelig. Enkelte av disse utbetaler også utbytte.

Er verdiaksjer ETF en god investering?

Verdiaksjer er ansett for å være trygge investeringer siden selskapene er godt etablert og har stabile inntekter. Dette, sammen med utbytteutbetalinger gjør at nedsiden i aksjene ofte er liten, og dette gjelder også for børsnoterte fond som investerer i verdiaksjer.